SVJEDOK POTVRDIO OPTUŽBE

'Bio sam na zabavi kad su Dancima nudili prostitutke'

01.04.2009 u 07:52

Bionic
Reading

Prostitutke su doista bile dekor završne večere za suce Svjetskog rukometnog prvenstva, stigle su u VIP ložu kluba Piranha sa zadaćom da, između ostalih, zabave danske suce Pedersena i Olsena, za Jutarnji list tvrdi N. N.

N. N. je, kaže, dobro upoznat s načinom organizacije VIP događanja u restoranima Lido i Fifty&Fifty, zagrebačkim klubovima Piranha i Gjuro te Papayi u Novalji. Bio je i prisutan na zabavi u Piranhi. Priča tako dobiva obrat, jer njegova verzija potvrđuje optužbe danskih sudaca koje su dosad svi spremno odbacivali - od Hrvatskog rukometnog saveza do svjetskih rukometnih dužnosnika.

Danski suci su gotovo dva mjeseca nakon završetka Svjetskog rukometnog prvenstva iznijeli teške optužbe na račun organizatora, ustvrdivši da su ih pokušali podmititi nudeći im, na zabavi poslije večere u zagrebačkom restoranu, usluge prostitutki.

Danski sudački par je tada, kako tvrde, demonstrativno napustio zabavu. Ostaje jedino nejasno zbog čega su toliko dugo čekali sa svojom pričom. Neki misle da je razlog tomu kampanja koju Hrvatski rukometni savez vodi protiv danskog para i njihovog suđenja u finalnoj utakmici, u kojoj je, prema njihovu mišljenju, hrvatska reprezentacija grubo oštećena.

'Želim da se zna što se doista događalo te večeri. Odlučio sam reagirati iziritiran licemjernošću vodećih ljudi Hrvatskog rukometnog saveza, mislim na one koji su jako dobro znali što su te djevojke radile, zbog čega su stigle u Piranhu. Da, to su bile prostitutke, neke od njih viđao sam u sličnim situacijama i nema dvojbe da su stigle kako bi zabavile čelnike IHF-a, suce i neke predstavnike hrvatskih sponzora. Večera je bila u Lidu, poslije su se svi prebacili u VIP Piranhe, koja je u stvari spojena s Lidom. Ne znam tko je, kada i s kim otišao, osim što su se doista ti Danci pokupili odmah, vjerojatno uvrijeđeni ponudom', ispričao je Jutarnjem sugovornik N. N.

Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, samo se nasmijao na ovu priču. 'Svaka budala može doći sa svojom verzijom. Uostalom, čuo sam da su Danci sami sebe demantirali, pa sam čuo i da nikad nisu ni spominjali kurve u Zagrebu... Kažete da ta je osoba bila tamo, na večeri? Ma, dajte, molim vas... Budalaštine', kazao je Jutarnjem.