STIGAO JE I KOD NAS

Bili smo na premijernoj prodaji PlayStationa 4

30.01.2014 u 15:23

Bionic
Reading

Kako je to bilo prisustvovati uručivanju prvog PlayStationa 4 u ruke razgaljenih hrvatskih gamera?

Premijerne prodaje uvijek su super stvar iz više razloga. Kao prvo, ako ste novinar, uvale vam promotivne pakete u kojima dobijete majicu, neki popust i ako ste brutalno sretni, igru ili dvije. Ovaj event je, pored mandatornih majica i promo bonova imao i turnir. I to ne bilo kakav turnir, već PS4 turnir u novoj FIFI 14. Makar održan u Westgate Shopping Cityu u deset sati navečer -  posred radnog tjedna, on je privukao zapanjujuće velik broj posjetitelja i znatiželjnika. Jer, realno, ipak se ovdje borilo za dva PlayStationa 4. Da budem savršeno iskren, očekivali smo manje. Međutim, ljubav ljudi prema novoj konzoli i besplatnim stvarima prevladao je i zimu i snijeg i apsoultno sve što vam može pasti na pamet.

 

 

 

 

Drugim riječima, ovaj event je uspio. Oduševljenje publike, simpatični voditelji, glasno nabijanje glazbe iz zvučnika i gomila kolega novinara od kojih neke nismo vidjeli godinama, upriličila je ovaj iznimno zanimljiv promotivni event. Mislim, budimo realni, imali su crveni tepih za prve kupce. Ako su Sancta Domenica i njihovi PR-ovci iz Vocor Medie napravili nešto - onda su uspješno razmazili prve kupce. Po uzoru na slične promotivne eventove diljem svijeta, i ovaj je uključio razgaljene vlasnike prve konzole, catering i PS4 u svakom vidljivom kutu. Čak su i imali ljude odjevene u gumbe s PlayStation kontrolera.

 

 

Not bad!

 

 

 

Ponoćne prodaje poput ove odvile su se simultano na nekoliko mjesta u Hrvatskoj, a ova na kojoj smo prisustvovali zaista je bila odrađena kako spada. PlayStation 4, nova Sonyeva igraća konzola dostupna je kod nas za cijenu od oko 3300 kuna, kontroleri se kreću oko 500, a igre od 450 pa na više. Za sada ekskluziva ima premalo, međutim tako je uvijek na startu životnog vijeka konzola. Već idući mjesec imati ćemo priliku igrati novi Infamous, a Killzone: Shadowfall i Resogun igre su koje će nas do tog trenutka "držati na toplom". U svakom slučaju, dobrodošao u Hrvatsku, PlayStatione 4 - želimo ti sav uspijeh koji možeš nagomilati, kao i masu super igrivih igara. Uostalom, to je ono što od tebe i očekuje.