HLADNI VAL

BiH: Snijeg i u Mostaru, na Bjelašnici produžena skijaška sezona

07.04.2021 u 10:55

Bionic
Reading

Proljetni hladni val koji je u utorak zahvatio i Bosnu i Hercegovinu donio je i značajane snježne padaline zabijelivši cijelu zemlju pa je čak u Mostaru snježni pokrivač u srijedu ujutro bio dva centimetra.

U Sarajevu je napadalo 20 centimetara snijega, a on je neočekivano produžio i skijašku sezonu, barem na Bjelašnici, gdje skijaški centar radi cijele zime i nije zatvaran unatoč epidemiji.

Na toj je planini trenutačno više od 180 centrimetara snijega, a tvrtka ZOI 84 koja upravlja ski-centrom na Bjelašnici i ranije je najavila kako će skijaška sezona trajati sve dok na planini bude dostatnog snježnog pokrivača, a ovoliko kao sada u proljeće ga nije bilo već godinama.

No snijeg je u srijedu prouzročio poteškoće u prometu pa su na svim cestama u BiH na snazi zimski uvjeti vožnje. Prema podacima bosanskoherceovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), otežano se prometuje preko većine planinskih prijevoja.

Zbog snježnih padalina i nanosa zabranjen je promet za teretna vozila na cesti Tomislavgrad-Šuica-Kupres, a za kamione je zatvoren i granični prijelaz Izačić prema Hrvatskoj.