sukob u gazi

Biden razgovarao s Netanyahuom nakon što je Izrael bombardirao još jednu bolnicu

19.01.2024 u 20:14

Bionic
Reading

Američki predsjednik Joe Biden telefonski je u petak razgovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom o razvoju situacije u Izraelu i u Gazi, izvijestila je Bijela kuća, dok izraelska vojska nastavlja vojnu operaciju u južnom dijelu Pojasa Gaze

Zasad nisu otkriveni nikakvi detalji razgovora, ali Bijela kuća je rekla da će kasnije objaviti priopćenje. Bidenov razgovor s Netanyahuom uslijedio je nakon što su dužnosnici Crvenog polumjeseca izvijestili o "intenzivnoj vatri iz izraelskih bespilotnih letjelica po građanima u bolnici Al-Amal" u Kan Junisu, glavnom gradu u južnom dijelu Gaze.

Izrael je ovaj tjedan pokrenuo veliku akciju na Kan Junis kako bi zauzeo grad za koji kaže da je sada primarna baza boraca Hamasa koji su napali izraelske gradove 7. listopada, ubivši 1200 ljudi i potaknuvši rat koji je opustošio Pojas Gaze. Ministarstvo zdravstva Gaze priopćilo je da su 142 Palestinca ubijena, a 278 ozlijeđeno u Gazi u posljednja 24 sata, čime se broj mrtvih od više od tri mjeseca rata povećao na 24.762.

  • +7
Gaza Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia