OBLJETNICA GENOCIDA

Biciklisti iz Beograda napadnuti na putu za Srebrenicu

08.07.2014 u 21:58

Bionic
Reading

U Valjevu je napadnuta grupa biciklista koja je u utorak ujutro krenula iz Beograda u Potočare na obilježavanje godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. Četiri osobe su ozlijeđene

Kada su se na glavnom gradskom trgu u Valjevu biciklisti sastali sa Ženama u crnom, u znak sjećanja na žrtve srebreničkog genocida, grupa od dvadeset ljudi napala je aktiviste - piše Kontrapress. Kako su četiri osobe ozlijeđene, aktivisti su se odlučili vratiti u Beograd.

Prema riječima Vladimira Jevtića, jednog od sudionika biciklističke memorijalne vožnje, u Valjevu ih je dočekala grupa od dvadesetak ekstremista koji su uzvikivali ime haškog optuženika Ratka Mladića. Tvrdi da su ih vrijeđali, dobacivali im uvrede, psovke i prijetnje. U jednom trenutku nekolicina ekstremista probila je policijski kordon nasrnuvši na aktiviste i aktivistkinje Žena u crnom te na bicikliste.

'Uz prešutno odobravanje policije odlučili smo prekinuti akciju i vratiti se u Beograd jer se u Valjevu ne osjećamo sigurno', rekao je Jevtić za Kontrapress.