ČETIRI KILOGRAMA 'TRAVE'

Bez vozačke i drogiran prevozio marihuanu

31.10.2010 u 11:44

Bionic
Reading

Ukupno četiri kilograma marihuane pronađena su u automobilu kojim se 30-godišnjak, i sam pod utjecajem narkotika, dovezao u petak do naplatnih kućica na Lučkom

Kako doznaje Novi List njega su prometni policajci zaustavili prije ulaska na autocestu te utvrdili kako nema vozačku dozvolu, ali i da je pod utjecajem amfetamina.

Nakon toga automobil mu je provjerio i službeni pas za detekciju droga koji je na stražnjem sjedalu pozitivno reagirao na prisutnost droge. Detaljnim pregledom policajci su upravo na stražnjem sjedalu pronašli ukupno četiri paketa – marihuanu umotanu u plastičnu foliju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 30-godišnjak nabavljao veće količine marihuane te ju potom preprodavao na ilegalnom narkotržištu. Vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj preprodaji dostigla bi cijenu od oko 100.000 kuna.

Riječ je o dileru koji je do sada već evidentiran kao višestruki počinitelj kaznenih djela krađa, prikrivanja, izrade i nabavljanja oružja i prijevare. Osim za preprodaju marihuane, zaradio je i optužni prijedlog zbog vožnje pod utjecajem opijata i vožnje bez vozačke dozvole.