BIRAČI IZ SRBIJE U HRVATSKOJ

Bez većih neugodnosti, osim izgreda u Benkovcu

18.05.2009 u 13:37

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je da je njegova stranka načelno zadovoljna izbornim postupkom i da, osim izgreda u Benkovcu, oko 5000 srpskih izbjeglica, koji su organizirano došli na glasovanje, nisu imale većih neigodnosti, prenosi u ponedjeljak beogradski dnevnik Blic

BEOGRAD - 'Na lokalnim izborima u Hrvatskoj glasovi Srba, uključivo i one izbjegle, mogli bi biti presudni za sastav tijela vlasti u više općina, a svakako će pridonijeti većoj afirmaciji prava srpske zajednice', ocijenio je Pupovac za "Blic". Istaknuo je da stranka može biti vrlo zadovoljna prvim rezultatima jučerašnjih lokalnih izbora.

Iznenađenje je, po njegovim riječima, jedino Vukovar, gdje je, kako kaže, SDP prošao bolje od HDZ-a, a SDSS je osvojio znatan broj mjesta u Gradskom vijeću.

'Na temelju trećine prispjelih rezultata možemo reći da se situacija razvija pozitivno i da se ostvaruju naša predizborna očekivanja. U mnogim mjestima slijedi drugi krug, kako smo i predvidjeli, gdje glasovi Srba mogu biti jezičac na vagi koji će odlučiti komu će pripasti vlast na lokalnoj razini', rekao je Pupovac za taj list.

Pozvavši se na priopćenje zadarske policije, Blic je prenio da su nepoznate osobe, noću između subote i nedjelje uoči izbora oštetile dva parkirana autobusa srbijanskih registarskih pločica u središtu Benkovca.

Kako se navodi, na autobusu marke DAF beogradskih registarskih oznaka, kamenom je oštećen lim, pa je na karoseriji vidljivo udubljenje, a na drugom autobusu iste marke i rumskih registarskih oznaka kamenom je razbijeno bočno staklo. Na oba autobusa počinjena je, kako se procjenjuje, šteta od oko osam tisuća kuna.