neuspjeh na izborima

Bez podrške HDZ-a, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić posve potonuo

17.05.2021 u 00:26

Bionic
Reading

Do prije samo par mjeseci aktualni sisačko-moslavački župan Ivo Žinić suvereno je vladao županijom kao član HDZ-a, no nakon što se razišao sa strankom propala je i njegova politička karijera

Ivo Žinić na ove je izbore izašao kao nezavisni kandidat, no doživio je potpuni neuspjeh i osvojio tek nešto manje od 5 tisuća glasova i završio na četvrtom mjestu. Za usporedbu, kao član HDZ-a prije četiri godine u prvom je krugu osvojio čak 33.324 glasa.

Podsjetimo, Žinić je prije svega mjesec dana napustio HDZ, nakon što ga ta stranka nije izabrala za kandidata za novi mandat župana. Tome je prethodila njegova afera s nekretninama. Naime, mediji su otkrili da je Žinić koristio nekoliko nekretnina u vlasništvu države na koje nije imao pravo. Dapače, iz stana na zagrebačkom Borovju Ministarstvo branitelja čak ga je neuspješno pokušalo deložirati. 

Nakon svega otpao je kao HDZ-ov kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije, a stranka je za kandidata izbrala mladog Ivana Celjaka, koji će pobjedu pokušati ostvariti u drugom krugu protiv Nezavisnog Daniela Berdaisa kojeg podržava SDP. Celjak je u prvom krugu osvojio najviše glasova, oko 48 posto.