FILMSKA POTJERA ZA 20-GODIŠNJAKOM

Bez dozvole bježao policiji kroz dvije županije

10.09.2010 u 14:03

Bionic
Reading

Mladić iz Bebrine kod Slavonskog Broda sinoć je policajcima dao posla. Zbog prebrze vožnje kroz naselje pokušali su ga zaustaviti, no umjesto da stane 20-godišnjak bez položenog vozačkog ispita još je jače pritisnuo papučicu gasa te projurio i pored druge policijske ophodnje. Potjera, ravna onima iz akcijskih filmova, u kojoj je jedan policajac i ozlijeđen, završila je čak u drugoj županiji

Mladić u automobilu Daihatsu Applause policajcima je zapeo za oko sinoć oko 21 sat. Budući da je kroz naselje gdje je ograničenje 50 vozio 106 km/h, policajci su mu signalizirali da stane. Pokušaj zaustavljanja svijetlećom stop-pločicom nije uspio. Vozač, s kojim je u automobilu bio i njegov 17-godišnji prijatelj, još je jače nagazio na gas u namjeri da pobjegne policajcima, no oni su odmah s upaljenim rotacijskim plavim svjetlima i uz zvuk sirene pojurili za njim.

Vozeći u smjeru zapada, u mjestu Brodski Stupnik 20-godišnji vozač bez vozačke projurio je pored još jedne policijske ophodnje, koja se također uključila u potjeru. Mladić je policajcima uspio pobjeći čak u susjednu Požeško-slavonsku županiju, do mjesta Bučje. Policija je tada, nakon 20 minuta jurnjave, uspjela zaobići njegov automobil i zaustaviti ga, no potjeri niti tada nije došao kraj.

Kada je policajac pokušao izaći iz službenog automobila vješti 20-godišnjak naglo je otvorio vrata svog auta, udarivši njima u vrata policijskog vozila, kako bi spriječio policajca da izađe iz automobila. Udarcem vratima mladić je policajcu ozlijedio rame te je iskoristio gužvu, brzo izašao iz svog automobila i dao se u bijeg.

Iako ništa nije skrivio, na drugu stranu je počeo bježati i njegov uspaničeni 17-godišnji suvozač. Policajci su ipak bili brži te su sustigli obojicu mladića. Ubrzo su shvatili da 20-godišnjak nije opasan samo za volanom, jer u džepu su mu pronašli i vojnički nož, koji su mu odmah oduzeli.

Začuđujuće je i to što je mladić čitavu tu pomutnju izazvao gotovo trijezan. Izmjereno mu je 0,29 promila alkohola, a njegovom suvozaču tek 0,13, što je, kako doznajemo u policiji, koncentracija koja se mjeri nakon jednog popijenog piva.

Zbog čitavog niza prekršaja policajci su ga uhitili i priveli u postaju.

I dok je 17-godišnjak nakon obavljenog razgovora uz pratnju roditelja pušten kući, 20-godišnjak je zadržan radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja. Protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, optužni prijedlozi i prekršajni nalozi za više počinjenih prekršaja prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o oružju. Kada se sve to zbroji, mladiću slijedi kazna od najmanje 5000 kuna.