poraz pravne države

Bespravnu luku porezni obveznici će rekostruirati za 18 milijuna eura

14.02.2024 u 22:16

Bionic
Reading

U Bajnicama između Splita i Omiša luka se već godinama širi bez dozvole nasipavanjem građevinske šute. Novom nasipavanju pomorskog dobra sjedočila je i ekipa Dnevnika Nove TV

Na upit jesu li radovi koje tamo vidimo zapravo bespravni kao što su i do sad bili ravnatelj Lučke uprave SDŽ Domagoj Maroević odgovorio je: "Tako je, nažalost u ovom trenutku su svi radovi na tom dijelu bespravni".

"Praktički se borimo i Općina i brodari, da nekako saniramo taj dio da mogu brodari mogu staviti svoja plovila radi sigurnosti samih plovila, ali to nije rješenje", rekao je za Novu TV Tonči Bauk, načelnik općine Dugi Rat.

Za rješenje koje bi bilo zakonito počeli su prikupljati dokumentaciju.

"Moramo napravit idejni projekt i prometnog rješenja na tom području, isto tako radimo promjenu prostornog plan", rekao je Bauk.

Maroević je naveo da bi Lučka uprava bi krenula sa ishođenjem lokacijske dozvole i negdje 2026. ili 2027. bi počeli s izgradnjom luke.

Prva susjeda, luka u Krilu Jesenice, još je jedna u potpunosti bespravna luka koja je dom mini kruzera vrijednih stotine milijuna eura.

Za koji dan stiže građevinska dozvola za rekonstrukciju ove nelegalne luke, koja će državu stajati više od osamnaest milijuna eura. Nadaju se sredstvima iz Europske unije.