sudar vlakova

Beroš obišao i razgovarao s ozlijeđenima: 'Zaspao je prije nesreće i probudio se u košmaru u okrenutom vagonu...'

10.09.2022 u 08:28

Bionic
Reading

U novogradiškoj Općoj bolnici pružena je medicinska pomoć sedmero ozlijeđenih osoba u teškoj željezničkoj nesreći koja se dogodila u petak navečer kod Novske u mjestu Rajić kada je putnički vlak naletio na zaustavljeni teretni.

Petero ima lakše, a dvoje teške tjelesne ozljede. Od dvoje teže ozlijeđenih, radi se o ozljedi kralježnice kod jedne osobe i prijelomu rebara i prsnog koša kod druge, izvijestio je dežurni liječnik dr. Vedran Gajski . Nitko nije životno ugrožen te su svi pacijenti bez pogoršanja stanja, rekao je dr. Gajski za N1.

Inače, doznaje se kako tijekom noći u pretrazi mjesta nesreće nisu pronađene nove ozlijeđene osobe.

Vili Beroš, ministar zdravstva, obišao je sinoć dio ozlijeđenih koji su smješteni u bolnici u Novoj Gradiški. Beroš je potvrdio da od 11 ozlijeđenih samo dvoje imaju teže tjelesne ozljede, no oni nisu u životnoj opasnosti. Na pitanje Nove TV o broju stranih državljana među ozlijeđenima, Beroš nije htio precizno odgovoriti.

  • +26
Nesreća kod Novske Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Ministar je u bolnici razgovarao s jednim od ozlijeđenih. 'Razgovarao sam s jednim hrvatskim državljaninom koji je neposredno prije nesreće zaspao tako da nije znao da li je san ili java. Probudio se u nekom košmaru u vagonu koji je bio okrenut, ali srećom nema teške ozljede',  rekao je Beroš.