inicijativa oporbe

Beroš o ostavci: Ne mislim napustiti brod koji je još uvijek na uzburkanom moru

06.05.2021 u 13:35

Bionic
Reading

'U ovom trenutku osjećam da imam potporu premijera i u ovom trenutku ne mislim napustiti brod koji je još uvijek na uzburkanom moru', komentirao je ministar zdravstva Vili Beroš inicijativu oporbe za njegovom smjenom

Ministar zdravstva Vili Beroš kaže kako nije opterećen svojom pozicijom te da već 14-15 mjeseci iznimno teško radi 'ovaj posao na dobrobit hrvatskih građana'.

'Zato me malo bole ove insinuacije i konstrukcije o svemu tome skupa jer moj tim i ja doista svakodnevno teško radimo i to na dva kolosijeka – na pandemiji Covida-19 i na utemeljenju potrebnih reformi u hrvatskom zdravstvenom sustavu', komentirao je ministar zdravstva Beroš inicijativu oporbe za njegovom smjenom, javlja N1.

Dodao je kako u ovom trenutku osjeća da ima potporu premijera te da 'ne misli napustiti brod koji je još uvijek na uzburkanom moru'.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u četvrtak u povodu problema s radiolozima i prosvjeda pred Klinikom za tumore kako je od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, čiji je klinika sastavni dio, zatražio provedbu hitnog unutarnjeg nadzora i izvještaj o stanju u toj ustanovi.

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

'Moja je briga kao ministra da se osigura kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite, pogotovo onkološkim bolesnicima. Uputio sam zahtjev ravnatelju bolnice u čijoj je ingerenciji rješavanje tih pitanja za hitnim unutarnjim nadzorom i izvještaj o stanju u toj ustanovi', rekao je Beroš u Školi narodnog zdravlja 'Dr. Andrija Štampar', gdje je prisustvovao cijepljenju studenata medicine.

Beroš ističe kako kontinuirana zdravstvena zaštita mora biti ispred svega, ispred međuljudskih odnosa i nedostatka određenog kadra, a ravnatelj ustanove mora osigurati te prepostavke.

"Ako tome nije tako, onda ću vući sljedeće korake. Nabolji put je legalni put rješavanja problema i napravit ću sve da se osigura adekvatan broj radiologa u klinici", kazao je.