ZDRAVSTVENA INSPEKCIJA

Beroš: Nemam informaciju da je došlo do nestašice lijekova u KB Dubrava

26.10.2020 u 16:01

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je poslijepodne, referirajući se na Kliničku bolnicu Dubravu, da niti jedna bolnica još nije iskazala nedostatak lijekova. Po pitanju vlastitog zdravlja, kazao je da se osjeća se dobro. 'Virusa se ne bojim", poručio je

Ministar Beroš uputio je jutros, nakon pisma liječnice iz KB Dubrava u kojemu ona opisuje teško stanje u toj ustanovi, zdravstvenu inspekciju na lice mjesta.

"Ta bolnica igra važnu ulogu u borbi s koronavirusom. Zatražio sam izvješće, još ga nisam dobio. Nemam informaciju da je došlo do nestašice lijekova", govori ministar, prenosi N1.

"Mene kao ministra zdravstva izrazito brine što broj hospitaliziranih raste. Imamo planove, tu su sekundarni i tercijalni centri i oni će se popunjavati onom dinamikom kojom budu dolazili bolesnici", dodaje.

"Veći izazov mogli bi predstavljati zdravstveni radnici koji bi mogli nedostajati", istaknuo je ministar.

  • +4
Vili Beroš na konferencije za medije Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Ministarstvo zdravstva ne može odgovoriti na pitanje koliko košta najam Arene. "Kao što smo to i proljetos napravili, kada epidmijA počinje jenjavati i broj zaraženih se ustabili na niSkom broju, onda ćemo raspremiti Arenu", kazao je.

Ukazuje na nesrazmjer onoga koliko se ulaže u zdravstveni sustav i onoga koliko se pruža građanima RH.

  • +27
Postavljanje kreveta u Areni za oboljele od covida-19 Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Zdravstveni sustavi poskupljuju na godišnjoj razini. Mora se pojačati punjenje zdravstenog budžeta, ističe ministar Beroš. "Ovi problemi u zdravstvu traju desetljećima."

Osvrnuo se i na smrt 17-godišnjakinje u Splitu.

"Nažalost s tim informacijama o njenom stanju ne mogu u javnost. Imala je određenu respiratornu problematiku koja je doprinijela svemu. Detalje ne znam, nisam obaviješten o pismu obitelji djevojke. Vjerujem da je struka rekla sve i da su se ponašali sukladno procedurama. Toliko vam mogu reći u ovom trenutku", kazao je ministar.