GLAVNI ODBOR STRANKE

Mrsić želi preuzeti vođenje SDP-a

10.06.2017 u 11:56

Bionic
Reading

Mirando Mrsić, SDP-ov saborski zastupnik, u subotu je na sjednici stranačkog Glavnog odbora kolegama objavio da želi preuzeti vođenje stranke, neslužbeno doznaje N1 televizija

Nakon istupa, javlja N1, uslijedio je niz kritika na njegov račun, nekolicina članova Glavnog odbora izrazila je nezadovoljstvo tim potezom. S druge pak strane šef stranke Davor Bernardić o svemu je šutio.

Bernardić rekao je u subotu na sjednici Glavnog odbora stranke kako im rezultati na lokalnim izborima nisu fantastični, ali nisu ni loši i da imaju razloga za optimizam te je pozvao sve koji s SDP-om dijele isti svjetonazor da im se priključe

"Unatoč financijskim problemima, uz puno manje sredstava, ostvarili smo rezultat koji nije fantastičan, ali koji nije toliko loš. Imamo nešto više gradonačelnika i načelnika, i imamo razloga za optimizam", rekao je Bernardić na početku Glavnog odbora SDP-a koji je potom zatvoren za javnost.

Čestitao je mladim SDP-ovcima koji su preuzeli odgovornost za upravljanje u svojim lokalnim sredinama i koji će, kaže, voditi SDP u pobjedu na slijedećim parlamentarnim izborima.

S njima, rekao je, SDP i Hrvatska imaju razloga za optimizam.

Glavni odbor SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

SDP je jedina snaga koja može mijenjati Hrvatsku 

"U ovom trenutku je potpuno jasno da je SDP jedina čista i jasna alternativa u Hrvatskoj, jedina snaga koja Hrvatsku može mijenjati. Želja nam je da u moralnoj kaljuži u kojoj se naša zemlja nalazi, zbog političke trgovine neviđenih razmjera, borbe za fotelje, vlasti zbog vlasti, pokažemo da Hrvatska može biti drugačija, da može biti pristojna, radišna, poštena i uspješna zemlja", poručio je Bernardić. 

Naglasio je kako je SDP u svakom trenutku spreman graditi društvo i zemlju te osigurati bolje obrazovanje za djecu jer su "pokrenuli obrazovnu reformu u lokalnim sredinama".

Također su, kaže, spremni boriti se u lokalnim sredinama za sve koji žive od svoga rada, za veću prosječnu plaću te da minimalna plaća bude barem 50 posto prosječne plaće, kao i za dostojanstven život umirovljenika.

To je, kaže, dio koncepta i razlika između dvije Hrvatske - vlast pod svaku cijenu i radi interesa i, s druge strane, obraz i Hrvatska koja radi, koja je pristojna mirna i radišna, Hrvatska u kojoj obraz nema cijenu.

Pozivam sve u stranci da rade za SDP, a ne protiv 

Bernardić je naveo kako su u SDP-u reformirali rad stranačkih savjeta, da mijenjaju statut i da će u narednom razdoblju biti koncentrirati na rad na terenu.

"Ne smijemo bježati od problema, okrenuti glavu od loših i štetnih stvari koje se događaju unutar naših redova. Pozivam sve da rade u interesu SDP-a, a ne protiv interesa SDP-a", istaknuo je.

Rekao je da jak SDP znači jaku Hrvatsku te da su uvijek poštivali sve svoje partnere. "Pozivam sve koji s SDP-om dijele isti svjetonazor da nam se priključe jer Hrvatska može bolje, ne mora biti lice i naličje politike koju smo vidjeli jučer. To Hrvatska nije, već može, mora i zna bolje", poručio je predsjednik SDP-a na početku sjednice stranačkog Glavnog odbora.