vraćena u stranku

Aleksandra Kolarić bi u SDP-u vrlo rado vidjela Borisa Jokića i Anku Mrak Taritaš

06.06.2017 u 13:04

Bionic
Reading

Aleksandra Kolarić, koja je u nedjelju vraćena u članstvo SDP-a, smatra da Boris Jokić nije fer kada odbija ući u politiku jer je 'rođen za politiku'. 'Bilo kakav angažman Jokića za SDP bi bio fenomenalan. SDP-u je potrebna i Anka Mrak Taritaš; doprinijela bi snazi stranke', poručila je Kolarić, dodavši da želi biti na listi SDP-a na idućim parlamentarnim izborima, i to na zadnjem mjestu

'Borisu sam rekla da nije fer to što odbija ući u politiku jer je rođen za nju. Najstručnija je osoba za kurikularnu reformu. Svoje znanje zna snažno prezentirati. Jasno je da bi bilo kakav angažman Jokića za SDP na području obrazovanja bio fenomenalan.

Ako treba, rado ću se potruditi, makar ne znam da bi me poslušao. Račan je okupljao sve lijevo od centra, bez obzira na stranačku iskaznicu.

Mrak Taritaš je političarka. Smatram da bi ona doprinijela snazi SDP-a, naročito jer smo kadrovski devastirani. Takvi ljudi su potrebni SDP-u', rekla je Aleksandra Kolarić na N1 televiziji odgovarajući na pitanje što misli bi li za SDP bilo dobro da mu pristupe Boris Jokić i Anka Mrak Taritaš.

Kolarić, koja je u SDP vraćena u nedjelju, rekla je da će pomoći šefu stranke Davoru Bernardiću, ako on to bude želio, da popravi komunikaciju s medijima i svoje javne nastupe.

'Ako zatraži savjet, na raspolaganju mu je moje znanje. Apsolutno sam spremna pomoći i njemu i vodstvu da uspješnije komuniciraju. Ali ključan problem je nedostatak sadržaja. To treba brže definirati i tu vidim svoj doprinos', rekla je Kolarić.

Komentirala je i potpisivanje koalicije SDP-a i HSS-a, čime se 'seljacima' garantira šest sigurnih mjesta za ulazak u Sabor, bez obzira kada budu idući parlamentarni izbori. Smatra da je HSS dobio previše sigurnih mandata.

'Nema sumnje da SDP-u cilj mora biti maksimalizacija broja mandata i mora dovesti sposobne ljude u Sabor. Želim biti na listi. Moj prijedlog bi bio da me stave na zadnje mjesto pa da me testiraju. Gospođi Mrak Taritaš se treba diviti jer je preferencijalnim glasovima u izvrsnoj kampanji uspjela ući u Sabor', rekla je Aleksandra Kolarić na N1 televiziji.