PROZIVKE OPORBE

Bernardić: Plenković se sakrio i gurnuo Martinu Dalić da objavi lošu vijest o struji

31.08.2017 u 11:40

Bionic
Reading

Na vladinu najavu da će doći do poskupljenja struje, na svom Facebook profilu oglasio se i šef SDP-a Davor Bernardić

'U veljači 2017. Plenković je osobno izjavio da njegova Vlada traži rješenje da ne poveća struju. S naslovnica novina su stizale poruke da Plenković drži sve pod kontrolom i da povećanja struje neće biti. Danas druga priča: na Vladi povećanje struje, Plenković se sinoć sakrio i gurnuo Martinu Dalić da objavi lošu vijest', poručio je Bernardić na Facebooku.

'Sedam mjeseci obmanjivanja da neće dići cijenu struje! HEP, javna tvrtka, koja se hvali dobrim rezultatima, teret naknade za obnovljive izvore energije prebacuje na građane. Novi udar na standard građana za koji nema opravdanja! I novi dokaz nevjerodostojnosti ove Vlade', smatra Bernardić.

Nakon četiri godine, pojasnio je na sjednici Vlade ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, povećava se naknada za obnovljive izvore energije. Posljedica toga bit će poskupljenje struje. 'Cijena električne energije bit će veća 22,90 kuna mjesečno za prosječno kućanstvo', rekao je Ćorić i napomenuto da će i nakon tog poskupljenja struja biti za 5,13 kuna jeftinija nego lani jer je Vlada 1. siječnja 2017. smanjila PDV na struju s 25 na 13 posto.

  • +11
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL