'pritisak na slobodu medija'

Bernardić o slučaju Klancir: Što je sljedeće, tajna policija?

06.03.2019 u 13:15

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Ogulinu je u srijedu ocijenio da je slučaj novinarke Đurđice Klancir - kojoj su u redakciju došla dva policajca i legitimirala je - politički pritisak vladajućih na slobodu medija

Govoreći o najnovijem slučaju novinarke Đurđice Klancir kojoj su uniformirani policajci došli u redakciju Net.hr-a utvrditi identitet i privatnu adresu Bernardić je ocijenio da je tu riječ o političkom pritisku vladajućih na slobodu medija.

'Očito je da HDZ i vladajući guše slobodu medija u Hrvatskoj - šalju novinare na sud, šalju policiju i zastrašuju, a nerijetko se HDZ-ovci i fizički obračunavaju s novinarima', rekao je Bernardić i upitao što slijedi - tajna policija koja će kontrolirati građane - te dodao kako policija ionako prati i snima privatne profile svih građana u Hrvatskoj. 'To je nedopustivo i sramotno', rekao je Bernardić.

Novinarka portala Net.hr Đurđica Klancir jučer je na facebooku objavila kako su joj u redakciju došla dva policajca i legitimirala je, objasnivši kako to čine na zahtjev sisačke policije, od kojih je postupanje zatražio odvjetnik zbog pokretanja tužbe protiv nje.

Iz Hrvatskog novinarskog društva ocijenili su kako se radi o dosad neviđenoj praksi da politički moćnik koristi policiju kao svoj privatni servis za zastrašivanje novinara, te da taj potez duboko uznemiruje i šokira.

  • +51
Davor Bernardić Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

HND navodi da su dvojica uniformiranih policajaca došla u redakciju portala Net.hr na zahtjev istaknutog HDZ-ovca, sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, točnije, njegova odvjetnika.

'Policija je posjetila i uznemirila novinarku Đurđicu Klancir na njezinom radnom mjestu uz izgovor da želi utvrditi njezin identitet i adresu zbog toga što župan Žinić priprema privatnu tužbu protiv nje', stoji u priopćenju HND-a.