restart koalicija

Bernardić: Nećemo oporezivati investicije, smanjujemo PDV u turizmu

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 23.06.2020 10:28
  • Objavljeno 19.06.2020 u 14:34

Davor Bernardić u Dubrovniku

Izvor: Cropix / Autor: Tonci PLazibat

Predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić najavio je u petak kako buduća vlada Restart koalicije neće oporezivati investicije, ukinut će porez na reinvestiranu dobit i plaće do 5.000 kuna te smanjiti PDV na ugostiteljstvo i turizam na 10 posto

Bernardić je u dubrovačkom Hotelu Lero predstavio kandidate na listi Restart koalicije u X. izbornoj jedinici, te istaknuo kako jedino investicije mogu mijenjati strukturu hrvatskog gospodarstva, pa ih je ključno potaknuti. 'HDZ je uveo porez na investicije, što je suludo i smjestilo nas je na zadnje mjesto u EU. Moramo stvoriti poticajno porezno okruženje', poručio je.

Ukidanjem poreza na reinvestiranu dobit do novih radnih mjesta

Ukidanjem poreza na reinvestiranu dobit, naglasio je, poduzetnici će s viškom iz prošle godine moći otvarati nova radna mjesta. Ključno je rasteretiti turizam kako bismo bili konkurentni na Mediteranu. Nužno je produžiti mjere za očuvanje radnih mjesta, zaštite privatnih iznajmljivača i spas turističkog sektora olakšicama za nautičare i koncesionare“, rekao je Bernardić. Istaknuo je kako buduća vlada, za koju vjeruje da će je složiti Restart koalicija, neće voditi slugansku politiku.

'Vidjeli smo da se (sluganska politika) vodila prema bankama jer građani ne mogu dobiti moratorij. Ne smije se voditi prema trgovačkim centrima, jer su naši poljoprivrednici na dnu. Ne smije se voditi ni prema Mađarskoj, jer naša nafta po najnižoj cijeni ide njima, a mi od toga nemamo koristi', ustvrdio je. Takva politika, dodao je, ne smije se voditi ni prema leasing kućama, jer dubrovački taksisti sada moraju svakih pet godina kupovati nova vozila.

Očekujemo pet mandata u X. izbornoj jedinici

Predsjednik SDP-ova Kluba saborskih zastupnika i član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk, nositelj liste Restart koalicije u X. izbornoj jedinici, izrazio je nadu da će koalicija na izborima 5. srpnja osvojiti pet mandata u toj izbornoj jedinici.

'Biramo pobjedu i promjenu, ali se može dogoditi i opasnost najdesnije Vlade. Škoro i Plenković javno licitiraju tko će u ministarstvo sreće, a tko u Ministarstvo vanjskih poslova. Ali, čini mi se da će, ako ta garnitura dobije priliku upravljati državom, svako ministarstvo biti ministarstvo nesreće', poručio je Bauk.

  • +8
  • +5

Davor Bernardić u Dubrovniku

Izvor: Cropix / Autor: Tonci PLazibat

Predsjednik SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije i kandidat na listi Restart koalicije Krešimir Kuran istaknuo je kako su hrvatsko gospodarstvo, zdravstvo i pravosuđe u kaosu, a jedino su organizirani korupcija i kriminal. Predsjednik dubrovačkog SDP-a i kandidat na listi Jadran Barač upozorio je kako u Dubrovniku vladaju bezakonje, prijetnje poduzetnicima i zabrane, ponajviše u dodjeli javnih dobara, kao što su gradske nekretnine i javne površine, te pravo prometovanja određenim prometnicama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!