ODGOVOR NA ŠUŠKANJA

Bernardić: Neće biti velike koalicije SDP-a i HDZ-a

19.05.2017 u 13:26

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak je, tijekom posjete Zaprešiću gdje je podržao kandidata SDP-a za gradonačelnika Danijela Saića, rekao kako neće biti "velike koalicije", ali da je spreman na razgovor, te procijenio kako su na predstojećim lokalnim izborima moguća iznenađenja.

Bernardić je na novinarski upit o mogućoj velikoj koaliciji, o čemu je jučer (četvrtak) govorio predsjednik Mosta, Božo Petrov, rekao kako "nema koalicije s onima koji napadaju novinare i manjine i koji štite sukob interesa, ali to ne znači da u Hrvatskoj ne smije biti dijaloga, već dijaloga u Hrvatskoj mora biti".  

Ocijenio je kako se HDZ-ovo vladanje svodi na obećanja i propale projekte. Usporedio je Samobor i Zaprešić ocijenio je kako je Samobor, gdje je na vlasti HSS kao partner SDP-a , deset godina ispred Zaprešića. Bernardić smatra da su to dvije Hrvatske: model vlasti HDZ-a i s druge strane SDP-a. Ocijenio je kako se u gradovima i općinama u kojima je na vlasti SDP s partnerima bolje živi, imaju veći standard i bolje se razvijaju.

Na novinarski upit što očekuje u nedjelju na izborima Bernardić je odgovorio kako očekuje da građani izađu na izbore te da su vladajući pokazali da nemaju ni znanja ni kadrova upravljati Hrvatskom. Njihov silazak na nacionalnoj razini počinje silaskom s vlast na lokalnoj razini, dodao je.

Očekujem dobre rezultate u gradovima i pojedinim županijama, a bit će i puno iznenađenja, vidjet ćete, istaknuo je. Vidjet ćete u nedjelju da će se promijeniti slika Hrvatske kada su u pitanju gradovi i općine, poručio je i dodao da naravno ima puno i nezavisnih kandidata koji su nezavisni i od odgovornosti. Očekujem da u nedjelju građani izaberu promjenu smjera Hrvatske, rekao je.  

Upitan bi li loš rezultat vladajućih značio i prijevremene izbore, odgovorio je kako je vrijeme za prijevremene izbore. Osvrnuvši se na mogućnost prijevremenih parlamentarnih izbora ocijenio je kako jedino što može vratiti sigurnost i stabilnost Hrvatske su građani na izborima. Volja građana na izborima je ta koja može vratit stabilnost u ovom trenutku kada se Vlada trese, a trese se i ekonomija zbog Agrokora, kada se svaki problem stavlja pod tepih, poručio je.