EMOTIVAN I U SPLITU

Bernardić odgovorio Hajdašu Dončiću: 'Nema koalicije s HDZ-om, ja sam kandidat za premijera'

10.05.2017 u 17:56

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Splitu je opovrgnuo člana predsjedništva vlastite stranke Sinišu Hajdaša Dončića i izjavio da nikakva velika koalicija s HDZ-om neće biti moguća ni nakon izbora, te da je on sam jedini kandidat za premijera, a nikako ne Zvonimir Mršić

'S HDZ-om koji ima ovakav odnos prema manjinama i koji na ovakav način štiti kriminal u Agrokoru suradnja je nemoguća. Evidentno je i da eksperiment s Ljubom Jurčićem kao kandidatom za premijera nije donio rezultate, u SDP-u je predsjednik stranke i kandidat za predsjednika vlade. Učimo iz svoje povijesti', kazao je Bernardić nakon službenog predstavljanja liste za Gradsko vijeće Splita i Aide Batarelo kao kandidatkinje za gradonačelnicu.

'Ja sam čovjek suradnje i trebaju nam svi ljudi, treba nam i Zvonimir Mršić i svatko drugi tko ovoj Hrvatskoj može pomoći. Zemlja je umorna od velikih autoritarnih vođa i takozvanih spasitelja koji misle da su savršeni', dodao je.

Siniša Hajdaš Dončić ovog tjedna izjavio je da bi nakon izvanrednih parlamentarnih izbora i eventualne ponude HDZ-a za veliku koaliciju trebalo provesti referendum među članstvom SDP-a, te da bi Zvonimir Mršić bio izvrstan kandidat za budućeg predsjednika vlade. Bernardićeva reakcija je pomirljiva, pa i na pitanje slijede li razgovori unutar stranke i mogu li se očekivati sankcije za Hajdaša Dončića.

'Mi u SDP-u razgovaramo. Nemaju svi jednako miljenje, ali različita razmišljanja su način kako dolazimo do kvalitetnih rješenja.'

Davor Bernardić podržao je Aidu Batarelo kao kandidatkinju za gradonačelnicu i ustvrdio da jedino ona može osigurat grad jednakih mogućnosti, bolje uvjete za djecu i građane da razviju svoju kreativnost. Na samom početku predstavljanja razveselio je okupljene SDP-ovce novim izljevom emocija.

'Uvijek kada ulazim u Split sam emotivan jer sam ovdje proveo najljepše trenutke svoga djetinjstva. Dolazio sam na natjecanja i ljetne škole matematike, ali više sam znao o splitskim plažama nego o lekcijama. Ovaj grad je uvijek bio antirežimski i slobodarski, diktirao je trendove i rađao ideje, ponekad i na rubu konflikta', opisao je Bernardić.

Zajednička SDP-ova i HNS-ova lista za predstojeće lokalne izbore u Splitu sastavljena je nakon sukoba unutar gradskog ogranka, kada je preglasan predsjednik Darko Parić zajedno s članovima koji su inzistirali na raspuštanju stranke i izbacivanju Ive Baldasara. Parić je stoga zauzeo tek posljednje mjesto, dok su se iznad njega, na 33. i 34. poziciji, smjestili bivši ministri Branko Grčić i Ranko Ostojić.