U LISABONU

Bernardić na sastanku Vijeća Stranke europskih socijalista

02.12.2017 u 20:41

Bionic
Reading

Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Davor Bernardić, sudjeluje u radu Vijeća Stranke europskih socijalista (Council of the Party of European Socialists - PES) koje se održava 1.i 2. prosinca u Lisabonu, u Portugalu, priopćeno je u subotu iz SDP-a

Uz Bernardića na skupu je nazočan i međunarodni tajnik SDP-a Hrvatske Domagoj Hajduković.

 Na radnom doručku s vođama svih stranaka članica PES-a, Bernardić je sudjelovao u razgovoru o budućnosti Europe, s posebnim naglaskom na problematiku migracija, brexita i rješenja ljevice za niz problema s kojima se Europa trenutno suočava, navodi se u priopćenju.

 Na marginama skupa susreo se sa Sergeyem Stanishevim, predsjednikom PES-a, te Antoniom Costom, premijerom Portugala.

 Portugalski socijalisti na čelu s Costom pokrenuli su gospodarstvo, vratili prosperitet i optimizam Portugalcima, te je prekinut trend iseljavanja, a to su iskustva koja mogu biti dragocjena i za Hrvatsku, istaknuo je Bernardić u svojim istupima, dodaje se u priopćenju.

 Vijeće Stranke europskih socijalista održava se jednom godišnje i okuplja vođe nacionalnih stranaka ali i predstavnike svih ključnih segmenata stranke.  Na sjednici Vijeća donose se strateške odluke i deklaracije koje stranka provodi u idućoj godini.

 Ove godine su formiranja koordinacijska tijela za predstojeće europske izbore a naglasak svih razgovora je bio na tome kakvu Europu žele graditi socijalističke i socijaldemokratske stranke iz svih dijelova Europe, priopćeno je iz  SDP Komunikacija.

  • +51
Sva lica Davora Bernardića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić