restart koalicija

Bernardić: Na listama su najjači ljudi, isti princip kao za europske izbore

15.06.2020 u 20:02

Bionic
Reading

Davor Bernardić danima šalje poruke da će biti sljedeći premijer, a do toga prošao je i težak put slaganja lista, nezadovoljstva. Tu je i izborni program koji su kritičari nazvali skupom lijepih želja. O tome, ali i mogućim potezima ako postane premijer, s Davorom Bernardićem u Dnevniku Nove TV razgovarao Mislav Bago

"Na listama su najjači ljudi, isti princip kao za europske izbore, optimist sam i vjerujem u pobjedu", odmah je poručio Benardić za Novu TV odgovarajući na pitanje o imenima koja su se našla na listama.

Upitan kako misliti s devet stranaka biti na vlasti kaže: "Postoji jasan dogovor unutar koalicije što nam je cilj, a to je da uvedemo promjene u ovoj zemlji. Mi smo u SDP-u najodgovornije pristupili tom poslu koaliranja".

Kakva se poruka šalje kada prozivajući Vladu Andreja Plenkovića za korupciju ima na listi Željka Sabu koji je osuđen, Bernardić kaže da je on rehabilitiran.

"Naši ljudi su na listama čisti, mi smo na strani interesa građana, a oni drugi su na strani svojih inetresa. Mi smo dva različita svijeta. Ne mogu vrijediti različiti kriteriji. Naš zadatak je da se reformira pravosuđe. Sudstvo mora biti dostupnije građanima, ipraksa mora biti ujednačena. Za to ćemo se boriti", kaže.

  • +4
Restart koalicija predaje liste Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

O glavnom državnom odvjetniku:

"Kad je Plenković šutnuo Dinka Cvitana i doveo Dražene Jelenića koji tri godinenije proscesuriao korupciju. Mi ćemo gledati izvješće o radu glavnog državnog odvjetnika. Gospođa koja je predložena bila je zamjenica Jelenića, a on tri godine nije procesuirao korupciju", rekao je Bernardić.