OGLASIO SE O OBRAZOVANJU

Bernardić: Gdje je 'Ivan Lažljivi Vrdoljak', je li u nabavci laptopa?

21.09.2018 u 14:00

Bionic
Reading

Poreznu reformu, koja je jučer Vlada poslala u Sabor, komentirao je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić

'Ovaj pokušaj porezne reforme neće uspjeti u ključnom cilju da ljudima porastu plaće. To nije napravljeno ovom reformom. S kozmetičkim promjenama ljudi u Hrvatskoj su dodatno izgubili vjeru i nadu da se išta može promijeniti i veliki dio njih će svoju sreću i budućnost potražiti izvan granica Hrvatske. To ne možemo dopustiti niti gledati skrštenih ruku pa će SDP sljedeći tjedan predstaviti plan za porast plaća u Hrvatskoj', rekao je Bernardić novinarima u Saboru, no detalje SDP-ovog plana nije želio otkrivati.

Prokomentirao je i, kako kaže, 'PR kurikularnu reformu koja je propala prije nego je počela.'

'Samo četiri od 74 škola koristi laptope. Gdje je 'Ivan lažljivi Vrdoljak' koji je pompozno najavljivao reformu, je li možda u nabavci laptopa. Pogotovo je strašno da najsiromašnija djeca ne mogu koristiti udžbenike', kazao je Bernardić, dodavši da je iz svega jasno da je Vlada potpuno nesposobna provesti bilo kakve reforme i promjene, pa čak i eksperimentalnu kurikularnu reformu.

'Bilo bi najbolje i najpoštenije da to priznaju, da ne budu kukavice i da raspišu prijevremene parlamentarne izbore, jer na ovaj način Hrvatska neće daleko stići', kaže Bernardić.

No, je li SDP spreman za prijevremene izbore, upitali su novinari. 'Pozivam ih. Ako oni misle da su tako jaki, a da je SDP slab pa zašto su kukavice. Čega se boje? Nek raspišu izbore i vide tko kako stoji, a ne da nastavljaju kupovati, ucjenjivati i stiskati zastupnike ne bi li podržavali sada već potpuno neodrživu parlamentarnu većinu', poručio je Bernardić.

Nije htio komentirati ovotjednu izmjenu Poslovnika Kluba zastupnika SDP-a, koja na ruku ide 'pobunjenicima'.

'Saborski zastupnici biraju svoj poslovnik, a o svim pitanjima relevantnim za stranku razgovarat ćemo unutar stranke. Očekujem od svih da rade za građane, za SDP, a ne protiv SDP-a', kazao je Bernardić.

  • +8
Davor Bernardić o aktualnoj političkoj situaciji Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic