SUPRUZI DOSTA AFERA

Berlusconija će razvod skupo koštati

04.05.2009 u 12:12

Bionic
Reading

'Ne mogu više biti s čovjekom koji posjećuje maloljetnice. (Pojam 'posjećivati' u talijanskom jeziku ima značenje koje u hrvatskom ima 'održavanje seksualnih odnosa'.) Primorana sam napraviti ovakav korak. To je sve što želim reći', kazala je Veronica Lario za dnevnik La stampa potvrdivši time nagađanja da se razvodi od talijanskog premijera Silvija Berlusconija

Lario je potvrdila i informaciju da je već kontaktirala s odvjetnicom.

Talijanski mediji su objavili da je premijer naložio svojim odvjetnicima da se pobrinu za razvod i dodao kako bi čak suprugu mogao tužiti za klevetu. 'Veronica bi mi se morala javno ispričati, ali nisam siguran da bi i to bilo dovoljno. Ovo je treći put da mi radi ovakve stvari tijekom izborne kampanje i to je prevršilo svaku mjeru', poručio je Berlusconi. Lario je prošlog tjedna javno kritizirala svog supruga zbog izbora stranačkih kolegica - inače atraktivnih glumica i TV voditeljica bez političkog iskustva - da predstavljaju njegovu stranku na izborima za Europski parlament.

Ona, naime, smatra da se time ugrožava 'vjerodostojnost svih žena', a istaknula je da zbog takvih stvari i te kako pate i ona i njezina djeca. Nakon toga je nekoliko spornih imena preko noći nestalo sa stranačkih lista.

Neomi Letizia već se kao maloljetnica proslavila seksi fotografijama

Nakon atraktivnih kandidatkinja kap koja je prelila Veronicinu čašu svakako je Berlusconijev odlazak na proslavu 18. rođendana lijepe Napolitanke Noemi Letizije, koja se i prije punoljetnosti proslavila u seksi foto-revijama. Suprugu talijanskog premijera takva je odluka razljutila budući da nije prisustvovao sličnim proslavama svoje troje djece.

Berlusconi je kazao da mu je žao što njegova žena 'vjeruje onome što pišu novine' i za loš odnos s Veronicom okrivio 'kampanju protiv njega u ljevičarskom tisku'. Nije odolio napasti Veronicu iz svih oružja svoje medijske imperije. Uvodnik u dnevniku Giornale, čiji je vlasnik Berlusconijev brat, kritizirao je Veroniku da razvodom 'škodi ne samo svom mužu, već i talijanskoj vladi'. List Libero objavio je Veronicine slike na kojima je obnaženih grudi s početka glumačke karijere.

Silvio Berlusconi i Veronica Lario zajedno su 30 godina. Upoznali su se 1980. poslije kazališne predstave. Vjenčali su se deset godina kasnije, 15. prosinca 1990. Njemu je to drugi brak u kojem je dobio troje djece - Barbaru (24), Eleonoru (22) i Luigija (20). Moćni par poznat je po javnim svađama. Tako je Veronica prije dvije godine u otvorenom pismu koje je poslala medijima kritizirala svog muža zbog lijepe sponzoruše, a sad ministrice za ravnopravnost spolova Mare Carfagne, za koju je Silvio rekao da bi je oženio 'da nije već oženjen'. On se tada javno, preko medija, ispričao svojoj supruzi, moleći je da mu oprosti.

Sada Veronica kaže da već deset godina razmišlja da se razvede od njega. Pitanje je hoće li ovoga puta tu prijetnju i ostvariti ili će se opet javno pomiriti s mužem.

'Konzervativna i klerikalna Italija držat će stranu Berlusconiju, dok će Veronicu Lario, koju je, kako kaže Berlusconi – prevario lijevi tisak – branit će oporba i ono malo slobodoljubive Italije', ocijenio je dobar poznavatelj talijanskih zbivanja Damir Grubiša, komentator Novog lista i profesor na Fakultetu političkih znanosti. Prema Grubišinom mišljenju, u slučaju razvoda, Lario će Berlusconiju zadati najveći udarac zahtjevom za podjelom zajedničke imovine koja je procijenjena na oko osam milijardi eura. 'To do sada nije pošlo za rukom ni njegovim protivnicima, ni pravosuđu niti poreznicima', ocijenio je profesor Grubiša.