NERVOZNI IL CAVALIERE

Berlusconi upao u program RAI-a i napao novinare

25.11.2010 u 13:49

Bionic
Reading

Talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju nije se svidio smjer kojim je krenula televizijska rasprava o hitnoj situaciji komunalnog otpada u Napulju u utorak kasno navečer, tako da je nazvao RAI 3 i kritizirao rad novinara

Voditelj emisije 'Ballaró' Giovanni Floris ostao je zatečen bujicom Berlusconijevih kritika kojom je iznio vlastiti pogled na krizu otpada, ali i iskoristio priliku da se obračuna s kritičarima.

Bio je bijesan. Na dan kada se na ulicama Napulja pobrojalo oko 2.500 tona otpada, Il Cavaliere je navalio na novinara: 'mistifikator' i 'prepotentan', bile su samo neke od riječi prema Florisu u povišenom tonu premijera koji je kazao: 'Vi mislite da je RAI Vaša, ali znajte da je plaćaju svi Talijani.'

Voditelj je jedva dolazio do riječi. Berlusconi (koji 14. prosinca očekuje glasovanje o povjerenju u parlamentu) bio je izvan sebe i samo se derao: 'Vi ste obični mistifikatori i koristite tehniku koja kod mene ne prolazi: pitate, puštate predstavnike ljevice da odgovore, ali kada drugi moraju doći do riječi da repliciraju, mijenjate temu. To dobro znam, jer se u televiziju razumijem bolje nego vi', bio je uporan premijer koji je vlasnik tri analogne, više digitalnih mreža i nekih programa u inozemstvu.

Novinar Floris već se dulje nalazi na crnoj listi Silvija Berlusconija koji ga trpa na popis 'sijača laži', što je njegova klasična poštapalica za novinare koji ga kritiziraju.