PREDIZBORNE IGRE

Beljak: U dogovoru s Bernardićem nudio sam koaliciju i Mostu

10.05.2020 u 23:00

Bionic
Reading

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak otkrio je za Večernji list da je prije mjesec dana u dogovoru s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem ispitivao mogućnost okupljanja svih ideološki raznorodnih stranaka kojima je zajednički nazivnik da su protiv HDZ-a, uključujući i Most

'Predložio sam to i Nikoli Grmoji i Boži Petrovu, ali to je s podsmjehom odbačeno, što je jasno jer je riječ o neostvarenim HDZ-ovcima', otkriva Beljak za Večernji list zaključujući da mostovci 'nikad nisu ni pomišljali na bilo koju drugu priču osim HDZ-a'.

  • +16
Zagreb: Predstavljena RESTART koalicija Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Razgovara se i s još nekim strankama, poput IDS-a i PGS-a, ali i s nekim županima, gradonačelnicima i načelnicima. Sljedeći tjedan koaliciji pristupa bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, koji će dobiti ulazno mjesto u 2. izbornoj jedinici.

Iako predsjednik SDP-a i premijerski kandidat Restart koalicije tvrdi da će se o izbornim listama razgovarati tek kad se raspišu izbori, prema informacijama Večernjeg lista dogovor o raspodjeli mjesta na izbornim listama već je postignut.