brza akvizicija

Beljak našao zamjenu za Hrelju u saborskom klubu: HSS-ovim zastupnicima se pridružuje Katarina Peović

25.06.2021 u 12:29

Bionic
Reading

Predsjedništvo HSS-a donijelo je odluku da zastupnik Silvano Hrelja ne može ostati u saborskom Klubu u kojem je bio s Krešom Beljakom i Željkom Lenartom.

Hrelja je prije tjedan dana prestao biti oporba i HSS-ovci ga zato više ne žele u svom klubu. Kako bi u tom slučaju HSS-u nedostajao jedan zastupnik, morali su pronaći zamjenu za Hrelju, ali Beljak nije htio i da ispadne da su njega izbacili, iako su zahvaljujući upravo zastupniku HSU-a imali svoj klub, piše Novi list.

I jučer ujutro su njih dvojica postigla dogovor da Hrelja sam napusti klub u kojem je bio od posljednjih parlamentarnih izbora. Prethodno će ovaj klub, kako je rekao Hrelja, pojačati Katarina Peović iz Radničke fronte.

Do prije nekoliko godina njezin bi ulazak u Klub HSS-a, s obzirom na svjetonazor Katarine Peović, predstavljao pravu političku senzaciju. Nije to ni danas nešto posve normalno, ali Beljak nije klasičan HSS-ovac, okrenut 'Bogu i seljačkoj slozi'. On je HSS već pozicionirao kao zeleno-lijevu stranku, napustili su EPP i namjera im je pristupiti europskim Zelenima.