RODITELJI TRAŽE ISTRAGU

Beba umrla zbog liječničkog nemara

19.04.2009 u 09:17

Bionic
Reading

Joshua Titcombe umro je sa samo devet dana jer liječnici bolnice u Cumbriji u Velikoj Britaniji nisu imali vremena da ga prime

Dječak je od mame Hoe (32) dobio infekciju. Tata James (31) i mama tražili su od liječnika da mu daju antibiotike jer su njima izliječili i majku, prenose 24 sata. Međutim, osoblje je zaključilo da dječak sasvim dobro izgleda i da mu ne treba pregled, te je Jamesu rečeno da su dva pedijatra prezauzeta i nemaju vremena za dječaka. Sutra se dječaka moralo helikopterom prevesti u dvije druge bolnice na liječenje, no na kraju je preminuo od masivnog krvarenja pluća.

Dječak se rodio tri tjedna prerano, a Hoa je poslije porođaja dobila infekciju. Joshui je pak pala temperatura te su medicinske sestre zaključile da njemu ne trebaju antibiotici.

'Užasno sam se brinuo za sina. Stalno sam tražio antibiotike, ali su mi rekli da ih Joshua ne treba. Nisam imao izbora nego im vjerovati', kaže James. Dan nakon rođenja Joshua je loše disao. Prvo su liječnici rekli da ima problema sa srcem, a zatim da s jednjakom. James kaže da je cijelo vrijeme sumnjao da ima pneumokoknu infekciju, kao njegova majka. Umro je u listopadu prošle godine, a obitelj je zatražila istragu. Otac kaže da je dječakov bolnički karton nestao, kao i sve što bi moglo otkriti tko je kriv za dječakovu smrt.