NA RUKE NADE MURGANIĆ

Bauk predložio ukidanje naknade za odvojeni život od 1. ožujka

17.02.2022 u 18:23

Bionic
Reading

Zastupnik Arsen Bauk (SDP) predložio je u četvrtak da se saborskim zastupnicima već od 1. ožujka ukine pravo na naknadu za odvojeni život koja mjesečno iznosi tisuću kuna

Bauk, koji je proteklih dana došao u fokus javnosti nakon pisanja medija da je sa Peđom Grbinom (SDP), rekorder po broju povlastica koje koristi i da uzima naknadu za odvojeni život iako sa obitelji živi u Zagrebu, svoj je prijedlog uputio u proceduru, adresirao ga je na saborski Odbor za izbor i imenovanja, kojim predsjeda Nada Murganić (HDZ), a koji odlučuje o zastupničkim pravima.

Bauk je u srijedu rekao da naknadu za odvojeni život ne prima već 10 godina, a Grbin se, prema vlastitim riječima, prije mjesec dana odrekao te naknade kako bi dijete mogao upisati u vrtić u Zagrebu.

Prema saborskim podacima, lani je naknadu za odvojeni život dobivalo 85 od 151 zastupnika, a na ime te naknade iz državnog im je proračuna isplaćeno oko 710 tisuća kuna.

Naknada za odvojeni život isplaćuje se za mjesece u kojima Sabor zasjeda, njih devet, što znači da zastupnik koji ima pravo na nju godišnje dobije devet tisuća kuna.