ZASJEDALO PREDSJEDNIŠTVO SDP-A

Bauk o odlasku Meića: Napuštali su nas i kada nam je išlo najbolje

14.12.2017 u 20:25

Bionic
Reading

Predsjedništvo SDP-a u četvrtak je raspravljalo o pripremama za Glavni odbor stranke u subotu, financijskom izvješću, ali i previranjima u nekim stranačkim ograncima nakon izbora novih čelnika poput Vukovara i Splita.

Član Predsjedništva Arsen Bauk nakon sjednice prokomentirao je stranački rejting koji se već mjesecima drži oko 22 posto.

„U SDP-u nisu pretjerano zadovoljni rejtingom, ali su građani očito spremni dati šansu HDZ-u da se popravi, iako mislim da se neće popraviti“, rekao je i poručio da je SDP jedina alternativa HDZ-u.

Nije ni rejting HDZ-a bio puno bolji negdje od 2013. do 2015., kada je počeo rasti, konstatirao je Bauk. Ocijenio je da građani nisu zadovoljni Vladom HDZ-a i dodao: „Na našu žalost još uvijek nam ne daju potporu u većoj mjeri“.

„Mislim da u ovom trenutku još uvijek daju priliku i HDZ-u da se popravi, iako mislim da se to neće dogoditi, i ako ta prilika bude propuštena, tražit će alternativu. A jedina prava, organizirana alternativa je SDP, a ne ni Živi zid ni Most“, uvjeren je Bauk.

Osvrnuo se i na neke pojedinačne izlaske iz stranke poput Jurice Meića iz zagrebačkog ili Damira Krstinića koji je vijećnik u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije te previranja u Vukovaru, u kojemu se ne uspijeva konstituirati Gradski odbor.

„Neki članovi nas napuštaju, neki nam pristupaju. Napuštali su nas i kada nam je išlo najbolje pa je logično da se to događa i kada nam ide srednje ili lošije“, kazao je Bauk.

  • +12
Glavni odbor SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Najavio je da će dio Predsjedništva otići do Vukovara kako bi pokušao smiriti situaciju nakon izbora Željka Sabe za čelnika.

Neslužbeno se doznaje da će dio Predsjedništva i u Splitu nastojati sniziti tenzije nakon što je stranku preuzeo Goran Kotur.

SDP je, podsjetio je Bauk, u saborsku proceduru uputio prijedlog izmjena Zakona o dječjem doplatku jer želi u ovom razdoblju staviti naglasak na najugroženije skupine stanovništva.

Upozorili su, kaže, i na loše povlačenja novca iz EU fondova, istaknuvši da Hrvatska nije iskoristila priliku da se više financira iz zajedničkih EU fondova, a manje iz proračuna te prozvao HDZ-ovu eurozastupnicu Ivanu Maletić „koja je prije bila glasna, a sada netragom nestala, da se više angažira“.