u iščekivanju

Bauk: Moj favorit za novog ministra obrane je Ante Bačić

13.11.2023 u 13:14

Bionic
Reading

U iščekivanju okončanja konzultacija u Banskim dvorima koje bi trebale iznjedriti ime novog ministra obrane, saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk istaknuo je u ponedjeljak da je njegov favorit Ante Bačić te da i dalje očekuje tvrdu kohabitaciju ministra obrane i predsjednika Republike

Moj favorit za novog ministra obrane je Ante Bačić i sve ostalo bilo bi mi iznenađenje. Što se tiče djelatnih vojnih osoba na čelu Ministarstva obrane, ne očekujem da će do toga doći, a ako bi prijedlog za novog ministra bio Zdravko Jakop, aktualni državni tajnik u MORH-u i aktivni brigadni general, onda očekujem da više ne bude djelatna vojna osoba, kazao je Bauk.

Na novinarski upit hoće li s novim ministrom doći do relaksacije odnosa s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem, Bauk je uzvratio kako očekuje nastavak tvrde kohabitacije.

„Očekujem nastavak tvrde kohabitacije s predsjednikom Republike jer ne očekujem da predsjednik Vlade na čelno mjesto MORH-a neće staviti nekoga tko ga neće bespogovorno slušati u ovakvim osjetljivim situacijama s predsjednikom Republike”, ustvrdio je SDP-ovac.

Očekuje, kaže, da to bude civilna osoba, politička osoba na političkom mjestu. "I očekujem da premijeru u kriterijima imenovanja bude onaj tko će se najmanje svidjeti predsjedniku Republike, a moj favorit je Ante Bačić, koji je završio i ratnu školu i ima manje kontroverzi nego dosadašnji ministar Mario Banožić", poručio je Bauk.