IZBORI U SDP-U

Bauk i Borzan zadržali pozicije, a Glasovac ih osvojila

21.10.2013 u 16:38

Bionic
Reading

Arsen Bauk i u narednom će mandatu voditi SDP-ovu splitsko-dalmatinsku županijsku organizaciju, nakon što je na današnjim izborima u 45 stranačkih organizacija diljem te županije osvojio gotovo 80 posto glasova

U SDP-ovoj županijskoj izbornoj komisiji doznaje se kako je Bauk, ministar uprave, prema još uvijek neslužbenim rezultatima osvojio 79,5 posto glasova. Njegovi protukandidati Stipan Samardžić i Ivan Lišnić dobili su potporu 16,3 odnosno 3,7 posto glasova SDP-ovaca koji su birali predsjednika svoje županijske organizacije.

Na izbore je izašlo oko polovice članova te organizacije.

Na današnjim izborima za predsjednika splitsko-dalmatinskog SDP-a u poslijepodnevnim je satima bilo otvoreno i jedno glasačko mjesto u Zagrebu, u SDP-ovoj središnjici na Iblerovu trgu, gdje su glasovali dalmatinski SDP-ovci koji rade ili studiraju u glavnom gradu.

Europarlamentarka Borzan izabrana po četvrti put na čelnu poziciju osječkog SDP-a

Svoju poziciju na čelu SDP-a Osijek zadržala je europarlamentarka Biljana Borzan nakon što je na današnjim unutarstranačkim izborima, kao jedina kandidatkinja, po četvrti put izabrana za predsjednicu, osvojivši 96 posto glasova osječkih SDP-ovaca.

Nakon što je izborno povjerenstvo proglasilo rezultate izbora, SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan je u izjavi Hini izrazila zadovoljstvo novim mandatom, istaknuvši kako je za njezina dosadašnjeg mandata SDP postao dio vladajuće opcije u Osijeku.

Jovanovićeva pomoćnica preuzela zadarski SDP

Nova predsjednica Gradske organizacije SDP-a Zadar je Sabina Glasovac, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

U drugom krugu izbora održanom u nedjelju ona je osvojila 61,11 posto glasova, a njezin protukandidat Goran Lijić 28,15 posto. Na biralište je izašlo 270 od 410 (65,85 posto) članova zadarskog SDP-a. Njih 165 povjerenje je ukazalo Glasovac, dok je Lijić prikupio 103 glasa. Dva listića proglašena su nevažećima.

Sabina Glasovac na mjestu predsjednice zamijenit će Ingrid Antičević Marinović koja je stranku vodila dva mandata. Još u prvom krugu pobjedu na županijskoj razini odnijela je Renata Sabljar Dračevac.