IVO SANADER NAKON SUĐENJA

'Barišić ne želi odgovarati na pitanja jer nije govorio istinu USKOK-u'

17.04.2012 u 13:39

Bionic
Reading

Nakon drugog ročišta suđenja za Fimi mediju prvooptuženi bivši premijer Ivo Sanader rekao je kako je očigledno da Mladen Barišić ne želi odgovarati na pitanja u sudnici zato što USKOK-u nije rekao istinu kada ga je teretio

Sanader: Sve su to Barišićeve fikcije

Drugooptuženi Mladen Barišić bio je među prvim optuženima za Fimi mediju koji je sve priznao USKOK-u i nagodio se. Ipak, danas na sudu nije htio iznositi branu te je rekao da će se u postupku braniti šutnjom zbog čega su se pregledavali i čitali njegovi iskazi koje je 2010. dao u USKOK-u.

Na dvije prikazane snimke Barišić je govorio kako nije spreman za iznošenje obrane, a u pisanim iskazima priznao je kazneno djelo i teretio Ivu Sanadera i ostale optužene. Ti iskazi u detalje opisuje način na koji je Sanader nezakonito zgrtao novac za HDZ i svoje privatne potrebe te su danas pročitani u sudnici.

Upitan kako komentira direktne optužbe koje su danas kao dokaz pročitane protiv njega i kako se protiv njih namjerava obraniti, Sanader je rekao da su te optužbe stara stvar odavno objavljena u medijima: 

Odvjetnik Čedo Prodanović već je u obrani rekao što mi mislimo o tome i o činjenici da je Barišić dao čak 19 iskaza. Što nam to sugerira, valjda je svima jasno. Drugo, zanimljivo je, premda je možda zakonito, da nema nijednog iskaza koji mene tereti i koji je on dao DORH-u a da je snimljen. Dakle, mi ne vidimo kada Barišić govori ono što govori, ovo je sve samo zapisano, a inače se svi drugi iskazi snimaju', rekao je Sanader, a Prodanović potvrdio da čak 17 iskaza nema na snimkama nego samo na papirima.

'Na tim snimkama se samo vidi da govori da će se braniti šutnjom, ali ne govori ništa o ovome što je pročitano. S druge strane čuli smo da će se braniti šutnjom - znači da neće odgovarati na naša pitanja što je također jedan dokaz da se boji ovoga što je rekao i da to nije istina. Što nakon svega zaključiti?' - zapitao se Sanader.