gilroy

Četvero mrtvih, uključujući napadača, u pucnjavi na kalifornijskom festivalu češnjaka

29.07.2019 u 06:36

Bionic
Reading

U pucnjavi koja se u nedjelju dogodila na festivalu u Gilroyju, u Kaliforniji, južno od San Francisca, ima žrtava, priopćila je policija ne otkrivajući druge pojedinosti.

Nekoliko je ljudi poginulo u pucnjavi na festivalu hrane u sjevernoj Kaliforniji.

Kako prenosi Guardian, četvero posjetitelja Gilroy garlic festivala podleglo je ozljedama, a mjesto se trenutno tretira kao poprište zločina. Među ubijenima je i napadč

Televizijska mreža NBC News prenosi svjedočenje žene Julisse Contreras koja je rekla da je vidjela bijelca u tridesetim godinama kako puca iz puške.

'Vidjela sam ga kako puca u svim smjerovima. Nije ciljao ni na kog posebno. Pucao je čas desno, čas lijevo', rekla je Contreras, prenosi NBC News.

'Uz zahvalnost onima koji su prvi stigli na mjesto događaja u Gilroyju, moje misli su uz ozlijeđene u ovom bezumnom nasilju', objavila je na Twitteru kalifornijska sentorica Kamala Harris, koja se natječe za nominaciju demokratske stranke na predsjedničkim izborima 2020.

Festival češnjaka koji se svake godine održava u Gilroyju, pedesetak kilometara južno od San Josea, završava se u nedjelju.

Na trodnevnom događaju kojim se slavi uspješna industrija češnjaka, navodno je i 11 ranjenih.