MLJEKARI S BIVŠOM PREMIJERKOM

'Bar da nas spase do ulaska u EU, a onda kako bude'

23.02.2012 u 18:36

Bionic
Reading

'Rješenja nema, vlada se mora uključiti i mislim da je nužno da se osobno premijer uključi i pomogne da se ovaj problem razriješi', izjavila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nakon što je danas u Hrvatskom saboru primila predstavnike mljekarskih udruga koji prosvjeduju već desetak dana nezadovoljni otkupnom cijenom mlijeka

Situacija je zabrinjavajuća, ocijenila je, dodavši kako su se složili oko toga da nikakve prosvjede ne treba radikalizirati. Pokušat će se čuti i s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem koji je, kako je kazala, uvijek imao razumijeva za pitanja i probleme poljoprivrednika te će ga zamoliti da primi predstavnike mljekara.

'Ovo su razumni ljudi koji razumiju probleme države i situaciju u kojoj se nalazimo, razumiju vladu koja je relativno nova ali problem se mora tražiti za stolom i na tome smo inzistirali od samog početka', naglasila je Kosor.

Najavila je kako će tražiti da i drugi zastupnički klubovi zastupnika prime predstavnike mljekara. Farmer iz Đakova Branko Zorić upozorio je kako su problemi u tom sektori izuzetno veliki.

'Ovdje nije politički problem, ovo je stvarno ekonomski problem, problem opstanka proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj. Pozivam premijera i predsjednika države da nas prime kako bi pokazali kakvo je stanje u ovom sektoru', rekao je Zorić.

Građanima Zagreba i Hrvatske poručio je da ih ne žele maltretirati, već žele dugoročno riješiti taj problem, kako ne bi morali svakih godinu-dvije izlaziti na ceste. 'Bar da nas spase do ulaska u EU, a onda kako nam bude', rekao je Zorić.