o nacionalnoj sigurnosti

Banožić održao predavanje studentima forenzike u Splitu

06.04.2023 u 20:17

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je u četvrtak na predavanju studentima u Splitu da je „nacionalna sigurnost kao preduvjet održivoga gospodarskog razvoja od posebne važnosti za shvaćanje značaja ulaganja u sposobnosti i modernizaciju Oružanih snaga Republike Hrvatske".

Ministar Banožić održao je predavanje studentima prijediplomskog studija forenzike o nacionalnoj sigurnosti kao preduvjetu održivoga gospodarskog razvoja.

Studenti tog studija prošle su godine u rujnu posjetili Operativno vatrogasno zapovjedništvo i Vojarnu „Knez Trpimir“ u Divuljama, gdje su se upoznali sa zadaćama i sposobnostima Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva tijekom protupožarne sezone.

Posjet je organiziran u sklopu provedbe projekta We Are NATO, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Ministar je istaknuo da je Hrvatska vojska, osim što je jamac sigurnosti naših građana, jedan je od najvažnijih čimbenika koji utječu na to da se svi oni koji se nađu u Hrvatskoj osjećaju sigurno.

"Svjesni smo kako je upravo sigurnost jedan od presudnih čimbenika i u razvoju turizma", rekao je i dodao kako je sigurna država poželjna gospodarskim subjektima i investitorima, domaćim i stranim.

Tijekom ljetne sezone, kada se često suočavamo s požarima velikih razmjera, istaknuo je, "uspješno se rješavaju nastale sigurnosne ugroze" i štite ljudski životi i imovina zahvaljujući sposobnostima Hrvatske vojske.

„Upravo zato, više je nego jasna čvrsta poveznica između nacionalne sigurnosti i gospodarskog razvoja i kako niti jedno ulaganje u obrambeni resor nije suvišno te da sustavno moramo raditi na modernizaciji i opremanju naših Oružanih snaga“, zaključio je ministar Banožić.

U razgovoru sa studentima ministar je odgovarao na pitanja vezana za nacionalnu sigurnost i opremanje i modernizaciju Hrvatske vojske.