posljedice potresa

Bandićeva stranka osnovala Fond solidarnosti, HDS prikupio 50.000 kuna

18.04.2020 u 13:41

Bionic
Reading

Stranka solidarnosti i rada osnovala je fond solidarnosti u koji će uplaćivati stranačku članarinu i polovicu tromjesečnih naknada za rad u odborima i komisijama kako bi novčano pomogli onima čiji su domovi stradali u potresu, a pomoć od 50.000 kuna prikupili su u Hrvatskoj demokršćanskoj stranci.

Predsjedništvo Stranke solidarnosti i rada ovaj je tjedan održalo elektronsku sjednicu na kojoj je odlučilo osnovati fonda solidarnosti radi prikupljanja financijske pomoći sugrađanima u potrebi, prvenstveno onima čiji su domovi stradali u potresu.

"U Fond solidarnosti uplaćivat će se stranačka članarina te 50 posto uplata od svih naknada koja ostvaruju članovi stranke kao nadoknadu za rad u tijelima lokalne i mjesne samouprave te za rad u odborima, komisijama, vijećima i slično, za mjesece travanj, svibanj i lipanj 2020. godine. U Fond će se također uplaćivati dobrovoljni prilozi članova i simpatizera", stoji u priopćenju.

Hrvatska demokršćanska stranka u petak je izvijestila da je prikupila  50.000 kuna za pomoć u borbi protiv epidemije koronavirusa i nastradalim u nedavnom potresu u Zagrebu.

"Predsjedništvo stranke, dužnosnici, vijećnici i članovi prikupili su skoro 50 tisuća kuna koje su uplatili Hrvatskom Crvenom križu, Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek u Koprivnici, za obnovu Zagreba i za potrebite po preporuci Hrvatske karmelske provincije svetog oca Josipa", priopćili su iz HDS-a.

Iz te stranke su poručili kako je u situacijama, kao što su epidemije i potresi, bitno zajedništvo i solidarnost. "Svaka, čak i mala, pomoć dobro dođe",dodali su.