trg žrtava fašizma

Bandić trola aktiviste: Najavio prvu košnju umjetne trave i razbjesnio društvene mreže

19.10.2018 u 11:00

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak popodne nazočit će svečanom otvorenju novouređenog Trga žrtava fašizma, a poziv koji je protokol poslao gradskim zastupnicima izazvao je nemalu uzbunu na društvenim mrežama

Tako su gradski zastupnici Tomislav Stojak i Renato Petek, među ostalima, podijelili poziv na Twitteru, uz poneki zajedljiv komentar.

Ono što je izazvalo uzbunu i zajedljive komentare dio je poziva koji govori da će službeno otvorenje biti obilježeno 'prvom košnjom umjetne trave', koju bi Bandić trebao obaviti uz asistenciju voditelja podružnice Zrinjevac.

Stojak je taj poziv komentirao riječima: 'Prva košnja umjetne trave... Miki Pajton!'

Kako doznajemo, riječ je o Bandićevu svojevrsnom trolanju aktivista i gradskih zastupnika koji su optuživali da je umjesto prirodne na Trgu žrtava fašizma (popularnoj Džamiji) postavljena umjetna trava.

  • +15
Obnovljeni Trg žrtava fašizma Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Podsjetimo, preuređenje Trga žrtava fašizma, na kojem se nalazi Meštrovićev paviljon, izazvalo je žestoko protivljenje građana. Radovi su počeli u veljači, trajali su sedam mjeseci, a iznosili 9,3 milijuna kuna. Dio građana iskazao je nezadovoljstvo i ne sviđa im se to što više nema klupa za sjedenje te je posječeno drveće, među kojima i magnolije, zbog čega je nastala i inicijativa Vratite magnoliju.

Inicijativa je u svibnju podnijela kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića i pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Silvija Novaka.