DANI GRADA ZAGREBA

Bandić taji koliko košta 10 dana feštanja

12.05.2010 u 14:40

Bionic
Reading

Prigodnim kulturno-umjetničko-sportsko-glazbenim programima od 20. do 31. svibnja obilježit će se Dan Grada Zagreba

Desetodnevna događanja započinju Markovim sajmom na Jelačić placu, a završavaju u nedjelju koncertom Zagrebačke filharmonije i Olivera u KD Lisinski.

U međuvremenu uži centar grada trebao bi postati velika plesni podij, jer je za subotu, 29. svibnja predviđeno da glavni gradski trg, Tkalčićevu ulicu, Cvjetni trg i Zrinjevac zaposjednu najpoznatiji zagrebački DJ-evi koji bi od 11 do 14 sati i od 18 do 1 sat trebali zabavljati okupljene u akciji Dancing in the Street – Plesom protiv nasilja.

'Čitava priča zamišljena je kao jedan veliki plesnjak iz kojega bi se poslala pozitivna poruka, jer smo stalno kroz medije bombardirani podacima da su ulice pune nasilja', kazao je Tomo Ricov iz agencije Pepermit koja je zadužena za ovaj događaj.

Uz ljubitelje gibanja na ulici na svoje će doći i bluzeri, jer će se u klubu Sax i Močvari održati Međunarodni blues festival u sklopu kojeg će nastupiti Greg KochTrio i ponajbolji hrvatski izvođači.

Starija publika moći će uživati u mjuziklu 'Za dobra stara vremena' u zagrebačkoj Areni te u nastupu Crvenih koralja u Lisinskog povodom 50 godina njihova postojanja. U sklopu Dana bit će otvoren i Florart na Bundeku, a kompletan program možete vidjeti na stranicama Grada Zagreba.

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da će ovogodišnji program biti za 20 posto jeftiniji nego prošlogodišnji, a o kojem je iznosu riječ, izbjegao je odgovoriti.