NOVA RAČUNICA GRADONAČELNIKA

Bandić 'stornirao' drastične kazne za švercere, padaju cijene karata

20.09.2013 u 15:24

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će od 26. rujna karte javnog gradskog prijevoza ZET-a pojeftiniti od 25 do 33 posto, te napomenuo da neće biti povećane kazne za švercanje u ZET-ovim tramvajima i autobusima

'Neće biti povećanja cijene kazne, stornirao sam to', rekao je Bandić na Trgu bana Jelačića gdje je sudjelovao na otvorenju manifestacije '100 posto zagorsko'. Mediji su proteklih dana najavljivali da bi kazne za švercanje mogle sa sadašnjih 200 kuna porasti na 600 do 900 kuna.

No, zato će pojeftiniti sve dnevne i jednokratne karte. 'Pojeftinjenje karata će biti od 25 do 33 posto, od 26. rujna kada počinje zasjedati Gradska skupština', kazao je Bandić. U dnevnom prometu za prometno područje Grada Zagreba E-vrijednosna karta sada stoji 10 kuna, karta kupljena izvan vozila 12 kuna, a karta kupljena u vozilu 15 kuna. U noćnom prometu E-vrijednosna karta stoji 15 kuna, karta kupljena izvan vozila 20 kuna, a karta kupljena u vozilu 25 kuna.


Na pitanje novinara o najavi obnove stadiona u Maksimiru, Bandić je rekao 'polako, imamo vremena, sve u svoje vrijeme'. Najavio je da iduće godine treba biti završena obnova sjeverne tribine i te će se staviti u funkciju 15.000 četvornih metara prostora za sve sportske institucije grada.

Upitan o gradnji nacionalnog stadiona koji bi, ako dobijemo Europsko prvenstvo u Zagrebu, trebao biti izgrađen do 2020. godine, Bandić je rekao da za sada imaju dvije lokacije - stadion Maksimir i "Plavi vulkan" na Kajzerici.

Najavio je da će do kraja godine izaći i s mogućom trećom lokacijom za stadion, no novinarima nije htio o tome ništa više reći.