ZA 5 MILIJUNA KUNA

Bandić produljio rok: Zagreb nabavlja gotovo 30 tisuća zastava

28.07.2017 u 13:01

Bionic
Reading

U park Mira i prijateljstva postavit će se 45 jarbola na koje će ići zastave gradova prijatelja Zagreba. Istovremeno produljen je rok za nabavu 29.352 zastave RH, EU i Grada Zagreba koje će biti postavljene na ulazima u grad

Nakon što je u prosincu 2015. godine dio parka Adolfa Mošinskog, sjeveroistočno iz zgrade zagrebačke Gradske uprave, nazvan parkom Mira i prijateljstva gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će u njemu biti postavljeni jarboli za zastave svih gradova prijatelja. Godinu i pol dana nakon te odluke u aktima gradonačelnika objavljen je zaključak da se projektom na južnom dijelu pješačke staze predviđa postavljanje 45 jarbola.

Projektnu dokumentaciju izradio je Elle studio Loredane Stunić, arhitektice, prema čijem projektu bi se trebao u drugoj fazi preuređivati i Trg žrtava fašizma.

Osim što će u skoroj budućnosti biti postavljeni jarboli i na njima zastave gradova prijatelja Zagreba, Bandić je u fazi nabavke 29.352 zastava RH, EU i Grada Zagreba različitih dimenzija.

Procijenjena vrijednost nabave je 5,2 milijuna kuna, a prvotni rok za dostavljanje najprije je pomaknut s 24. srpnja za četiri dana kasnije da bi sada bio pomaknut na 3. kolovoza iako je jedan od ponuđača da bude 30 kolovoza.

Međutim, grad je njegov zahtjev odbio uz obrazloženje da već sada postoji potreba za zamjenom dijela zastava koje su dotrajale.