CIBONA BEZ DNA

Bandić preuzeo milijun kuna duga prema bivšim igračima

07.06.2011 u 15:11

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić odlučio je da će iz gradskog proračuna platiti 721.351 kunu dugovanja bivšem igraču Cibone Bariši Krasiću i 210.264 kune za Mateja Mamića kako se ne bi provele ovrhe nad prostorima kluba iz Savske 32 na koje i Grad Zagreb polaže pravo vlasništva

U aktima gradonačelnika, objavljenima na stranicama Grada, stoji kako se ugovorom o preuzimanju dugova doprinosi konsolidaciji poslovanja Cibone, kojoj je žiroračun blokiran već duže vrijeme, što onemogućava normalan rad kluba.

Podsjetimo, potkraj prošle godine, nakon smjene vlasti u klubu, Bandić je odlučio pomoći nekad respektabilnom euroligašu na način da je u ime Grada preuzeo 23,5 milijuna kuna duga kredita prema Zagrebačkoj banci, a zauzvrat je Grad dobio pravo raspolaganja i upravljanja klupskim nekretninama.

Međutim, kako Mamić i Krasić nisu mogli naplatiti svoja potraživanja, stavili su zabilježbu na poslovne prostore u Ciboninu prolazu, što je automatski značilo da se Grad ne može uknjižiti kao vlasnik.

Mamić je s Cibonom u sporu još od 2004. godine, a slučaj je na sudu zaključen 2008. pravomoćnom presudom po kojoj mu je Cibona dužna 113.000 dolara i 48.545 kuna za sudske troškove.

'Mamić i Krasić jedini su ostvarili pravo ovrhe na nekretninama. Drugih ovrha nema i neće ih biti', rezolutno ističe direktor Cibone Zdenko Antunović i dodaje da je sa 36 igrača i 30 dobavljača postigao nagodbu o 50-postotnom otpisu dugova.

Po ulasku tzv. Bandićeve uprave u klub špekuliralo se s različitim brojkama dugovanja koje su zatečene, a prema Antunovićem riječima, konačni minus je bio 95 milijuna kuna. Unatoč minusu od kojeg boli glava za takvo stanje nitko nije odgovarao iako se svojedobno pričalo o istragama i navodno podignutim prijavama protiv bivših čelnika.

'Grad je preuzeo kredit, s nagodbama smo smanjili minus, platili smo 12 milijuna kuna i vjerujem da ćemo početak sezone dočekati s deblokiranim računom i stanjem oko nule. Deblokada računa značila bi i povratak sponzora i novi početak za Cibonu', zaključio je Antunović