U POHODU NA NOVI MANDAT

Bandić: Patološki volim Zagreb

13.05.2009 u 13:51

Bionic
Reading

U intervjuu za Globus aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji se natječe za novi mandat kazao je da patološki voli Zagreb

Što znači patološki voljeti Zagreb?

'Voljeti ga patološki, do beskraja, do samouništenja. Sve bih napravio za ovaj grad, volim svaku stopu zagrebačkog asfalta, ovaj grad i ljude ovoga grada. To je formula mog uspjeha', kazao je Bandić.

Prema Bandiću, svi ljudi koji u životu žele nešto napraviti, trebaju u sebi sublimirati tri stvari: moraju imati željeznu disciplinu, dijamantnu volju i moraju imati beskrajno puno ljubavi.

Otkrio je da je osobno inzistirao na tome da bude posljednji, 51. na izbornoj listi za Gradsku skupštinu. 'Osobno sam inzistirao na tome jer želim pokazati da mi nisu važni nikakvi hijerarhijski rejtinzi ni rezervne fotelje u Skupštini', kazao je.

U intervjuu je obznanio da vjeruje da će osvojiti novi gradonačelnički mandat. Sukladno svom vjerovanju, najavio je da će u listopadu raspisati referendum na kojem će Zagrepčani odlučiti žele li dovršetak gradnje stadiona u Maksimiru ili novi na Kajzerici.

Ako ponovno dobije povjerenje građana, Bandić i njegova administracija pristupit će, kaže, planiranju izgradnje lake prigradske željeznice, gradnji mostova Jarun i Bundek, novih škola, vrtića i staračkih domova. Obećao je i gradnju tri nove podzemne garaže u centru grada, veletržnice, kongresnog centra, nove remize, Obrtničkog centra na Laništu, Uriho centra na Kajzerici i još mnogo toga.

Na pitanje što mu je majka savjetovala pred izbore, Bandić je odgovorio da mu je rekla: 'Milane, zašto se ne bi malo smirio? Zašto ne bi išao u Sabor? Tamo ti je bolje.'
Pritom je mislila da bi se u Saboru odmorio.