PRESICA STOŽERA

Bandić: Ne budete li disciplinirani, zatvaramo zagrebačke parkove

11.04.2020 u 15:19

Bionic
Reading

U Zagrebu se broj pozitivnih na koronavirus u protekla 24 sata povećao za 11, tako da je sada 393 oboljelih, a u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež nema novih zaraženih - pozitivno je petero djelatnika, a niti jedno dijete, izvijestio je u subotu gradski Stožer civilne zaštite.

"Kroz trijažne ambulante domova zdravlja prošlo je 123 bolesnika, od čega je 31 upućen na testiranje", rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

U Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež i dalje imaju pet pozitivnih djelatnika, u toj bolnici je osmero djece i sva su dobro, a ukupno je testirano 60 osoba.

  • +3
Stožer civilne zaštite Grada Zagreba Izvor: Cropix / Autor: Admir Buljubasic / POOL / HINA

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić rekla je da su jučer testirali 224 osobe, od čega je devet bilo pozitivno, što čini četiri posto. U Zavodu je dosad testirano 3036 uzoraka, što je gotovo 30 posto ukupno obavljenih testiranja u Hrvatskoj.

Tijekom jučerašnjeg dana 30 osoba stavljeno je u samoizolaciju, 14 osoba je u karanteni, a psihološka pomoć je pružena za 139 osoba.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić izvijestio je kako je samoizolaciju u zadnjih 24 sata prekršilo sedam osoba. Na području Zagreba i Zagrebačke županije je 5208 osoba kojima je određena mjera samoizolacije, pa im je poručio da budu strpljivi, odgovorni i ostanu u svojim domovima.

Građani budite disciplinirani da ne dođe do zatvaranja parkova

Zagrebačka policija je u protekla 24 sata evidentirala i 56 osoba koje nisu imale propisane propusnice za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka.

  • +7
Subota na otvorenom Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je dva pozitivna trenda - prvi put je postotak pozitivnih na koronavirus u odnosu na broj testiranih pao na četiri posto, a također je smanjen broj zahtjeva za propusnice za napuštanje grada.

Apelirao je na sugrađane da budu disciplinirani i ostanu u svojim domovima, a ako već moraju izaći van da maksimalno poštuju propise jer ako to ne budu činili morat će se zatvoriti parkove.

  • +16
Zagreb: Unatoč koronavirusu stvaraju se gužve kod Blizneca Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Najavio je da na Uskrs neće biti sastanka Stožera, a na Uskrsni ponedjeljak će zagrebački Crveni križ predstaviti humanitarnu udrugu "Plavo srce", koju su osnovali s Bad Blue Boysima.

Građevinski inženjeri na osnovu prijava građana preliminarno pregledavaju objekte stradale u potresu i svaki objekt dobiva zelenu, žutu ili crvenu oznaku. Dosad je pregledano više od 9000 objekata.

  • +43
Potres u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Dnevno se pokupi 160 tona otpada, a od 22. ožujka, dana kada je Zagreb pogodio potres, uklonjeno je 1500 tona glomaznog otpada i šute sa zagrebačkih ulica.