'DOBIT ĆE NOGICU'

Bandić najavio nižu cijenu prijevoza i 226 otkaza u direkciji Holdinga

23.08.2013 u 18:18

Bionic
Reading

'Svih 226 zaposlenika direkcije Zagrebačkog holdinga koji su primljeni na 'halo' će dobiti nogicu. Sukladno proceduri i zakonu, dobit će otkaz', rekao je zagrebački gradonačelnik za emisiju HTV-a 'Hrvatska uživo'

Bandić je jučer članovima Uprave udijelio otkaze bez ponude druge pozicije. Tu nema ničeg ilegalnog, uvjerava. Čišćenje tu ne prestaje. Najavio je i kako će 221 osoba zaposlena u direkciji Holdinga biti također otpuštena. '246 su doveli u direkciju, a naslijedili 21 osobu kada su došli. 'Svih 226 zaposlenika direkcije Zagrebačkog holdinga koji su primljeni na 'halo' će dobiti nogicu', dodao je. U Zagrebačkom sportskom savezu također će otpustiti 107 ljudi. 'Bit će otpušteni svi, a primit će se 25. Mogu me samo fizički ukloniti, ja ću napraviti reda', kaže.

Kaže kako mu je nerazumljivo što sada već bivši članovi Uprave istupaju u medijima jer su, smatra, već odavno sami trebali otići jer su Zagrepčanima 'napravili ogromnu štetu'. Također planira na posebnoj sjednici Skupštine u stanju u ZG holdingu objelodaniti imena svih 5.476 osoba koje su u posljednje četiri godine zaposlene u Holdingu.

Navio je sniženje usluga koje građani plaćaju, i to u segmentu javnog prijevoza. Tim potezom, smatra, neće narušiti funkcioniranje Holdinga.