PRIJATELJEV PRIJATELJ

Bandić na Jabukinoj jahti

10.08.2009 u 09:23

Bionic
Reading

Luksuzni 20-metarski 'sunseeker' kojim je iz Metkovića, s maratona lađa, isplovio Milan Bandić, vlasništvo je Tončija Kurilja Jabuke, građevinskog poduzetnika i vlasnika tvrtke Georad i hotela Park u Makarskoj, koji je zagrebačkog gradonačelnika kasnije ugostio i na svojem ranču u Gornjim Tučepima te u hotelu Park u Makarskoj

Iako je Milan Bandić rekao da ide prema Vrgorcu, pokazalo se da njegovu druženju s makarskim poduzetnikom tu nije bio kraj, otkriva Večernji list.

Premda Jabuka novinarima Večernjaka nije potvrdio da je Bandića kasnije vidio, doznali su da je iste večeri u Jabukinoj konobi organizirana fešta koja je trajala do kasnih jutarnjih sati. Da priča bude zanimljivija, valja ponoviti da je Bandić njihovu novinaru dan ranije kazao da uopće ne zna ime čovjeka koji ga je ugostio na jahti, imanju i hotelu, a i sam je Kurilj ustvrdio da je Bandić Makarsku rivijeru napustio već u subotu.

Zbog čega se boravak tajio, nismo uspjeli doznati, ali navodno je Bandić u podne napustio Tučepe. Jabuka, koji je i inače poznat po prijateljevanju s poznatim estradnjacima, poduzetnicima, ali i političarima, kazao je da je zagrebački gradonačelnik bio na njegovoj jahti tek u ulozi - suputnika.

Šostarov prijatelj
Naime, makarski poduzetnik već 30 godina prijateljuje sa Zvonimirom Šostarom, zagrebačkim pročelnikom za zdravstvo, pa je Bandić na jahti bio prijateljev prijatelj. Inače, Tonči Kurilj Jabuka je poznat kao organizator grandioznih rođendanskih fešti sa stotinama uzvanika - poduzetnika, pjevača, glumaca, političara - koje ga, za pretpostaviti je, stoje nekoliko desetaka tisuća eura.

Stoga ne čudi što odmahuje rukom i na povezivanje sa Željkom Žderićem iz Konstruktora pa i s Jurom Radićem i IGH-om, čiji kapital, po napisima lokalnog tjednika, navodno stoji iza makarskog poduzetnika.

Poslovne veze
Jabukina je tvrtka Georad kooperant moćnog Konstruktora, a u nekoliko je godina stasao u poduzeće s velikim poslovima te je bio angažiran i na izgradnji autoceste.

Inače, Bandićev je domaćin nedavno potpisao i predugovor za kupnju ruševnog hotela Jadran u Tučepima. Riječ je o hotelu pod zaštitom konzervatora koji će se, po trenutačnim uvjetima, teško isplatiti, a još jedna velika investicija iza koje, sa 10 posto suvlasništva, stoji Jabuka, jest projekt hotela Romana, koji bi trebalo krasiti pet zvjezdica.