PLANOVI ZA 2014.

Bandić kreće u gradnju još triju fontana za 24 milijuna kuna

11.12.2013 u 15:42

Bionic
Reading

Zagreb sljedeće godine dobiva još tri nove fontane koje će niknuti kod dviju novoizgrađenih u Ulici Hrvatske bratske zajednice kod NSB-a. Time će se zaokružiti ideja arhitektice Helene Pavel Njirić

Gradonačelnik Milan Bandić za nove fontane u 2014. izdvojit će 24 milijuna kuna. U obnovu cesta, parkirališta, mostova, parkova, ali i za drugu javnu komunalnu infrastrukturu u 2014. iz gradske blagajne izdvojit će se 396 milijuna kuna. Za razliku od 2013., kada je za iste namjene planirano 411 milijuna kuna, ove godine izdvajanja su manja za 20 milijuna kuna, piše Večernji list.

Podsjetimo, dvije su fontane tijekom ljetnih mjeseci postale pravo malo kupalište. Tada je Bandić najavio kako će se druge godine svi moći kupati u novom vodenom parku na Bundeku.


'Zamislite mame i tate, djede i bake s djecom za 10 kuna cijeli dan na Bundeku da se mogu prepustiti vodenim sportovima. To ćemo imati iduće godine. Mi na 'minus sedam' metara imamo tamo vode koliko hoćemo. Sve imamo. Samo moramo to posložiti i posložit ćemo', rekao je prošlog ljeta.

Od toga ipak ništa, barem ne u 2014. U sljedećoj će se godini izraditi tehnička dokumentacija, kao i za budući skate park u istočnom dijelu Bundeka.

Više pročitajte ovdje