SVAKA PTICA SVOME JATU

Bandić kandidat HDZ-a za gradonačelnika?

06.12.2012 u 22:00

Bionic
Reading

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika bit će Milan Bandić, donedavna Kerumova zamjenica Anđelka Visković postaje kandidatkinja najjače oporbene stranke u Splitu, doznaje Jutarnji list. Doduše, na to trebaju pristati - oboje

Navodno se u HDZ-u vrlo ozbiljno razmatra scenarij po kojem bi na lokalnim izborima u Zagrebu podržali Milana Bandića, jer im je to najbolje rješenje, no aktualni gradonačelnik još uvijek nije rekao svoju riječ. Jutarnji list u svojim kalkulacijama ostavlja prostor da HDZ u prvom krugu istakne svog kandidata, no procjenjuju kako neće dobiti više od 10 posto glasova, pa im se logičnim čini mogućnost da podrže Bandića u drugom krugu.

Razgovori HDZ-a i zagrebačkog gradonačelnika počeli su nedugo nakon Karamarkove pobjede na unutarstranačkim izborima, pa su nastavljeni jesenas, daleko od očiju javnosti.

Svoju priču Jutarnji list temelji i na činjenici da HDZ, pola godine prije lokalnih izbora, još nije ustrojio zagrebačku organizaciju stranke, nego će to učiniti tek 18. prosinca. Najozbiljniji kandidat je javnosti nepoznat Andrija Mikulić

Navodno je Karamarko ovih dana u Zagrebu razgovarao i s Anđelkom Visković, dogradonačelnicom Splita koju je Željko Kerum nedavno razvlastio.

Ako se ostvare špekulacije Jutarnjeg lista, dogodit će se da HDZ, prvi put u svojoj povijesti, u dva najveća grada u Hrvatskoj neće imati kandidate iz svojih redova.