BORBA SA SNIJEGOM

Bandić ipak prihvaća pomoć iz Dalmacije

18.01.2013 u 15:13

Bionic
Reading

Provjeru ispravnosti i nepropusnosti plinskih instalacija koja bi se prema nedavnoj odluci Hrvatske energetske agencije (HERE) trebala početi provoditi s početkom ove godine, neće platiti Zagrepčani. Otkrio je kako će Zagreb ipak prihvatiit pomoć koji im je ponudio župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader

Tako je kazao gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare. Naime, uslugu provjere trebalo bi od 250 do 300 kuna platiti 250 tisuća kućanstava u Zagrebu, a to bi trebali činiti svakih osam do deset godina.

'Gradska plinara realizira dobit od 20 do 25 milijuna kuna i neka izvole gospoda provjeru ispravnosti i nepropusnosti instalacija uklopiti u cijenu standardne usluge. Građani koji se griju na plin i koji bi to trebali platiti od 1. siječnja, neće to platiti. Ukoliko Gradska plinara ne posluša, imamo način da ih na to privolimo', kazao je gradonačelnik. Bandić se spomenuo i nedavnih najavljenja o poskupljenju vode od pet posto.


'Sljedeći tjedan udarit ćemo na Hrvatske vode i očitovati se o toj temi', dodao je gradonačelnik Bandić. Na novinarsko pitanje tko je odgovoran za skidanje snijega s krova, kazao je da je odgovoran on, te da će uskoro grad Zagreb dobiti pomoć kako bi se građan osigurali od eventualnih posljedica padanja snijega s krovova.

'Moj klega Davor Jelavić dogovorio je sa splitskim županom Sanaderom i uskoro stiže deset vozila s hidraulikom s pomoću kojih ćemo skidati snijeg s krovova', kazao je gradonačelnik.