METLA NA KRAJU GODINE

Bandić i Zagrebački holding čisti od Neovisnih za Hrvatsku

28.12.2018 u 13:55

Bionic
Reading

Nastavlja se čišćenje kadrova Neovisnih za Hrvatsku koji su bili na različitim dužnostima u Gradu Zagrebu, u upravnim vijećima kulturnih ustanova, a danas je na red došao i Zagrebački holding (ZGH)

Tako je na sjednici Skupštine ZGH odlučeno da se Domagoja Beškera, koji je na izborima bio na listi Neovisnih za Hrvatsku, opozove s mjesta u Nadzornom odboru ZGH na koje je imenovan na četiri godine u jesen 2017.

Na istoj sjednici Skupština ZGH odlučila je i da u Upravu ZGH uđe Marica Dusper, financijska direktorica gradske mega tvrtke.

Podsjetimo, nakon što su Neovisni za Hrvatsku odlučili ne podržati zagrebački proračun za 2019. kako ga je predložio gradonačelnik Milan Bandić došlo je do pucanja ljubavi, a potom je uslijedilo micanje Neovisnih iz svih struktura u kojima su se našli.

Najprije su se na udaru našli Bruna Esih (vijeće KD Vatroslav Lisinski), Zlatko Hasanbegović (vijeće Muzeja grada Zagreba), te gradska pročelnica za kulturu Ana Lederer koja više nije članica upravnih vijeća Umjetničkog paviljona i Muzeja za umjetnost i obrt.

Nakon njih, bez pozicija su ostali Dijana Machala, koja je bila u vijeću Knjižnica grada Zagreba, Krunoslav Ivanišin koji je svoje mjesto bio našao u vijeću Muzeja suvremene umjetnosti, ali i Zrinka Jonjić te Matea Brstilo Rešetar, koji nisu u Neovisnima ali su s njima bliske, a koje su bile u vijećima Hrvatskog prirodoslovnog muzeja odnosno Arheološkog muzeja.